Τρίτη, 5 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: Ήττα για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Θάνος Πλεύρης: Ήττα για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών εξέφρασε, για άλλη μια φορά, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (30.11.2022) στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ, να επιστρέψουν στη δουλειά τους υγειονομικοί που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού είναι σεβαστή αλλά συγχρόνως τη χαρακτήρισε και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

«Το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση και 2.190 υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στη δουλειά τους από 1 Ιανουαρίου», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, λέγοντας, ότι «η απόφαση του ΣτΕ είναι ήττα για τη δημόσια υγεία»!

 

«Ρωτάω ανοιχτά: Άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι άμα του κάνουν εμβόλιο, έχει το χάραγμα του αντίχριστου ή του αλλοιώνεται το DNA, τον εμπιστεύεστε να είναι ο γιατρός σας αν πάτε σε δημόσιο νοσοκομείο; Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι».

«Αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ επικίνδυνους, είτε γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, είτε για κάποιους λόγους. Σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ, όμως θα υπάρξει ένα τέτοιο πρωτόκολλο, ώστε η επιστροφή αυτών των ανθρώπων να μην οδηγήσει σε επικινδυνότητα τη δημόσια Υγεία. Θα συνεδριάσει σχετικά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων», σημείωσε.

 

Σε επισήμανση ότι ίσως κάποιοι φοβούνται και δεν αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο, ο Θάνος Πλεύρης, απάντησε: «Όλος αυτός ο κόσμος που φοβόταν στους 16 μήνες που εφαρμόστηκαν μέτρα, είδε ότι τα εμβόλια έγιναν σε δόσεις τεράστιες, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις