Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: Θα αυξηθεί η τιμή σε φάρμακα, αλλά σε πολύ φθηνά

Θάνος Πλεύρης: Θα αυξηθεί η τιμή σε φάρμακα, αλλά σε πολύ φθηνά

Υπάρχουν ελλείψεις σε ορισμένα φάρμακα, για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα, είπε σήμερα (05.01.2023) ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η θα αυξηθεί η τιμή συγκεκριμένων σκευασμάτων. 

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις ελλείψεις στα φάρμακα, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση, επειδή έχει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα, κάτι που σε άλλες χώρες δεν υπάρχει.

Είπε ότι πλέον, εκτός από το επώνυμα σκευάσματα, ο γιατροί θα συνταγογραφούν και αντικατάστατά τους, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από το επώνυμο σκεύασμα.

Στα ελληνικά νοσοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. «Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μπραντ σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στις κλειστές φαρμακαποθήκες, ο κ. Πλεύρης είπε ότι το γεγονός οφείλεται στην απογραφή γίνεται στο τέλος του χρόνου. Παράλληλα, είπε ότι παρουσιάζεται δυσκολία σε μάσκες, αποφρακτικά και σιρόπια, για τα οποία δεν υπάρχουν πρώτες ύλες.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι αύξηση τιμής θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα, που παράγονται στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν οι πολίτες θα είναι να στραφούν σε επώνυμα – που είναι πολύ πιο ακριβά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις