Πολιτική

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν στην Πολιτική Γραμματεία οι «87»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής ζήτησαν στελέχη της ομάδας των 87.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με το ερώτημα της διαγραφής από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στελέχη της ομάδας των 87 ανάμεσά τους και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα στελέχη των 87 έθεσαν το θέμα πάνω σε δυο άξονες:

Πρώτον, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ποινικοποιεί την εκλογική διαδικασία στέλνοντας εξώδικα στο ίδιο του το κόμμα και μιλά για παρέμβαση εισαγγελέα.

Και δεύτερον, δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων όπως για παράδειγμα την έκπτωσή του από το αξίωμα του Προέδρου όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι στο εξώδικο το οποίο απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο ζητεί έρευνα για την διαρροή του πόθεν έσχες του υπογράφει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε ΕΔΩ το εξώδικο

Να πάρει πίσω το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ο Παύλος Πολάκης αλλά σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή του πόθεν έσχες άλλο τόσο είναι και το εξώδικο», είπε χαρακτηριστικά.

Παραίτηση Σβίγγου ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη

«Η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR», είπε στην Πολιτική Γραμματεία η Θεοδώρα Τζάκρη.

Και συνέχισε: «Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός. Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών  που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Έστειλε το πόθεν έσχες του και ο Φάμελλος

Μετά από αίτημα της Πολιτικής Γραμματείας, ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε σήμερα το Πόθεν Έσχες του στο κόμμα (και του οικονομικού έτους 2021 το οποίο είναι το τελευταίο που έχει κατατεθεί επίσημα, αλλά και και το αντίστοιχο για το 2023 για το οποίο η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει).

Η επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας με όλα τα σχετικά έγγραφα και τις υπογραφές θα γίνει αύριο το μεσημέρι, όπως έχει προγραμματιστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ
Άδωνις Γεωργιάδης για τον «καβγά» με Βούλγαρη και Χασαπόπουλο: Μπορείτε να με κατηγορείτε όσο θέλετε αλλά ο κόσμος θα κρίνει
«Είπα κάτι παράλογο; Αν μας ενοχλούν οι κομπογιαννίτες δεν πρέπει να μας ενοχλούν παντού; Ή μόνον όπου μας συμφέρει;» γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 8
Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Guardian»: Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα – Χρειάζεται πολιτική βούληση και σθένος
«Η επανένωση θα μπορούσε να αποτελέσει το θεμέλιο μίας ευρείας και διαρκούς πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας» τονίζει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα «Guardian»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουσείο της Ακρόπολης 150
Μάκης Βορίδης για Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση – Δεν το είπε για να βλάψει κάποιον
«Δεν θεωρώ ότι η κ. Μπακογιάννη λέει κάτι για να βλάψει κάποιον. Νομίζω ότι το λέει από αγωνία, από αγάπη, για να υπάρξει καλύτερη απόδοση και καλύτερο αποτέλεσμα της κυβέρνησης»
Ο Μάκης Βορίδης
Άδωνις Γεωργιάδης για Κώστα Αρβανίτη: Αυτός που έβριζε τον Σαμαρά με καλεί να παραιτηθώ για την φράση μου με τον «μπάφο» – Έλα Χριστέ και Παναγία!
«Ε όχι και ο Αρβανίτης ε όχι και ο Αρβανίτης» έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης 37
Τα «καρτέλ» στο επίκεντρο της στρατηγικής Τσίπρα για την ακρίβεια – Στο στόχαστρο διυλιστήρια, τράπεζες και σούπερ μάρκετ
Στην ακρίβεια και στη λειτουργία του ανταγωνισμού μεταφέρει το βάρος της αντιπαράθεσης η ΕΛ.Α.Σ. - Η «εργαλειοθήκη» παρεμβάσεων για καύσιμα και υπερκέρδη και το εκλογικό δίλημμα που επιχειρεί να διαμορφώσει ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 14