Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θέμα εμπλοκής μέσων ενημέρωσης με παράνομο τζόγο φέρνει η ΝΔ στην Βουλή

Θέμα εμπλοκής μέσων ενημέρωσης με παράνομο τζόγο φέρνει η ΝΔ στην Βουλή

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον παράνομο τζόγο κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ. Ένα από τα θέματα που ζητούν διευκρινίσεις, είναι το αν υπάρχουν ιδιοκτήτες διαδικτυακού στοιχηματισμού που να είναι “μπλεγμένοι” με τον χώρο της ενημέρωσης.

Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση για το πως η Κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων που προκύπτει από αυτόν. Μεταξύ αυτών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κώστας Χατζηδάκης, και ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης.

Θέτουν θέμα για τον πρόσφατο Κανονισμό της ΕΕΕΠ σχετικά με την προστασία των παικτών, αλλά ρωτούν και «πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;”

Παράλληλα, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να τους πληροφορήσει εάν υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές.

Ζητούν να ενημερωθούν επίσης εάν υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού οι οποίοι παράλληλα δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης. “Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Και εάν τους έχουν γίνει καταλογισμοί προστίμων και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα αυτά» καταλήγει το ερώτημα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις