Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θέμα ωρών τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό! Δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία

Θέμα ωρών τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό! Δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία

Όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Κατά περίπτωση το κλείσιμο των σχολείων, αύριο οι ανακοινώσεις για τα οικονομικά μέτρα.

Από ώρα σε ώρα το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για τον κορονοϊό. Η έξαρση των κρουσμάτων (σ.σ. έφτασαν τα 66 στη χώρα μας) φέρνει κλειστά σχολεία, αλλά… ανάλογα με τις εξελίξεις και τις συνθήκες.

Οι εξελίξεις και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έφεραν νέα σύσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής (08.03.2020) στο Μαξίμου. Μια σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 και από εκείνη την ώρα άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Click4more Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και στις πισίνες ζητά το υπουργείο Υγείας

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως σε ό,τι αφορά στα σχολεία, δεν αποκλείεται, να προτιμηθεί να κλείνουν κατά περίπτωση, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις συνθήκες. Στόχος της κυβέρνησης είναι μεν να πάρει αποτελεσματικά μέτρα αλλά όλα να γίνουν χωρίς πανικό.

Η νέα σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν ένα… μίνι υπουργικό, αφού συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Αύριο, Δευτέρα, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο. Τα μέτρα συζητήθηκαν σε νέα σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στο υπουργείο Οικονομικών. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις