Πέμπτη, 30 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θέμης Χειμάρας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Θέμης Χειμάρας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλας.

Δεν θα κρατήσει ούτε την κοινοβουλευτική έδρα, καθώς παραιτήθηκε συνολικά από βουλευτής. Στην επιστολή του αναφέρει πως δε θέλει μια ακούσια παράλειψή του να γίνει αφορμή για να πληγούν οι αρχές και οι αξίες της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ζητά συγγνώμη από όσους στενοχώρησε.

Υπενθυμίζεται πως ο Θέμης Χειμάρας έγινε επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως μέσω εταιριών του έχει συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών με μία σειρά από δήμους της Περιφέρειάς του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έκανε λόγοα για νέα περίπτωση Πατση και για «πλιάτσικο χωρίς ντροπή».

Ο πρώην – πλέον – βουλευτής της ΝΔ,ο οποίος έχει παραδεχθεί τις συναλλαγές, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, στο κυβερνών κόμμα δεν ήταν ικανοποιημένοι καθώς βλέπουν ότι η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται αυτή την υπόθεση ανεβάζοντάς την διαρκώς στην πολιτική ατζέντα. Έτσι τελικά υπέβαλλε την παραίτησή του.

Τη θέση του ως πρώτη επιλαχούσα θα πάρει η εκπαιδευτικός Ελένη Μακρή Θεοδώρου.

Αναλυτικά η επιστολή του Θέμη Χειμάρα

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα. Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις