Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θέμης Χειμάρας: Βρισκόταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2020 – Οι καταγγελίες για δουλειές με το δημόσιο

Θέμης Χειμάρας: Βρισκόταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2020 –  Οι καταγγελίες για δουλειές με το δημόσιο
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Από το 2020 βρισκόταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο παραιτηθείς βουλευτής της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας, αφού από τότε η επιτροπή διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε λάβει καταγγελίες ότι ο κυβερνητικός βουλευτής έκανε δουλειές με το δημόσιο.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αναφέρουν ακόμα, ότι την εποχή εκείνη, ο παραιτηθείς βουλευτής είχε επικοινωνήσει με τηλεφωνικά με τον Παύλο Πολάκη – ο οποίος είναι ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα διαφάνειας – και του είχε πει ότι από λάθος των συνεργατών του, είχε υπάρξει η σχετική σύμβαση με το δημόσιο. Τον είχε διαβεβαιώσει μάλιστα ότι δεν θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο καθώς επρόκειτο για «λάθος» που είχε γίνει μόνο μια φορά.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καλή την πίστη, δέχθηκε το επιχείρημα και δεν συνέχισε το θέμα. Παρακολουθούσε ωστόσο την ιστορία από μακριά δεδομένου ότι είχαν υπάρξει οι αρχικές καταγγελίες εις βάρος του Θέμη Χειμάρα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο τομέας διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για τις δύο υποθέσεις.

Κατ’ αρχήν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία του, Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ Ε.Ε., για απευθείας αναθέσεις από το δημόσιο – για γραφική ύλη, φωτοτυπίες κλπ – και από την οποία αποχώρησε την περασμένη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου είχαν σχολιάσει την παραίτηση του λέγοντας ότι: «Η ανακοίνωση αυτή του κ. Χειμάρα αποτελεί καραμπινάτη ομολογία του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα για πάνω από 2 χρόνια.»

Όπως λένε ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην βουλευτής ισχυρίστηκε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το 2020 κατά 49.500 ευρώ καλύφθηκε από «δηλωθέντα εισοδήματα», ενώ σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Όμως θέμα υπάρχει και με την δεύτερη εταιρεία του κ. Χειμάρα, την Smarts IKE που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε 900.000 επί ΝΔ και για την οποία ο Θέμης Χειμάρας υποστήριξε ότι αποχώρησε, πριν γίνει βουλευτής.

«Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση πόθεν έσχες του 2020, είχε πει χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι έχουν αποδείξεις ότι η εταιρεία μεταβιβάστηκε εικονικά και μάλιστα αναφέρουν ότι επισήμως ως διαχειρίστρια εμφανίζεται μία κυρία, η οποία διατηρεί μαγαζί με τυρόπιτες και λουκανικόπιτες στην Λαμία.

Η μεταβίβαση έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό και «δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων», ανέφερε για το θέμα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις