Πολιτική

Θέμος Αναστασιάδης: Έτσι τον αποχαιρέτισε ο Αντώνης Σαμαράς

Με 14 λέξεις ο Αντώνης Σαμαράς είπε το δικό του «αντίο» σε έναν άνθρωπο με τον οποίο τον ένωνε φιλία 40 ετών. Ο Θέμος Αναστασιάδης έχασε, το βράδυ της Τρίτης (22.01.2019) τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 61 ετών.

Η είδηση πως ο Θέμος Αναστασιάδης έχασε τη μάχη για τη ζωή συγκλόνισε όσους τον γνώριζαν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Με μια ανάρτησή του στα social media, ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτισε τον εκλιπών με 14 λέξεις: «Φίλοι 40 χρόνια σχεδόν. Απόψε, η μόνη είδηση από εσένα χωρίς χιούμορ. Αντίο Θέμο», έγραψε.

Μέσω twitter αποχαιρέτισε τον Θέμο Αναστασιάδη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον οποίο υπήρξαν και συμφοιτητές. “Αντίο φίλε! Την στενοχώρια δεν την άντεξες. Φίλοι και συμφοιτητές αποχαιρετούμε σήμερα τον Θέμο Αναστασιάδη και του ευχόμαστε καλό ταξίδι“, έγραψε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Με μια λιτή ανακοίνωση, το Ποτάμι εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη. “Το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη  σε ηλικία μόλις 61 ετών. Θερμά συλλυπητήρια στους φίλους και συναδέλφους του στο Πρώτο Θέμα. Κουράγιο στην οικογένειά του“, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το “αντίο” από τον δημοσιογραφικό κόσμο

Τα social media γέμισαν μηνύματα θλίψης από ανθρώπους που είχαν γνωρίσει και συνεργαστεί με τον Θέμο Αναστασιάδη. Μηνύματα θρήνου για εκείνον που έφυγε και συμπαράστασης για την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Στην ανάρτησή του, ο Σταμάτης Μαλέλης δεν θυμήθηκε μόνο τις τηλεοπτικές επιτυχίες που έκανε ο Θέμος Αναστασιάδης αλλά και το πόσο του είχε σταθεί στις δύσκολες στιγμές του. “Σ’ αγαπάω πολύ, θα μου λείψεις” ήταν οι λέξεις που “έκλεισαν” το μήνυμά του και ράγισαν καρδιές.

Η Λίζα Δουκακάρου θυμήθηκε τα βράδια στη Φωκυλίδου “με γέλια και φωνές”, ενώ η Ειρήνη Νικολοπούλου πως τον έπεισε να βγει στην τηλεόραση, κάποτε στο Mega.

Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Ήταν 61 ετών.

Τους τελευταίους μήνες, ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα πάλευε με τον καρκίνο. Έδωσε μάχη για να νικήσει την αρρώστια και εξαιτίας της είχε σταματήσει την αρθρογραφία του στο Πρώτο Θέμα, ενώ είχε ταξιδέψει εκτός από την Ελβετία και στις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221