Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Υμνητές της χούντας Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για υμνητές της χούντας που σήμερα συμμετέχουν στο υπουργικό σχήμα έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί.

Η Θεοδώρα Τζάκρη βρέθηκε καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε σε υμνητές της χούντας που βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα είναι υπουργοί. Στις επίμονες ερωτήσεις των παρουσιαστών «ποιοι είναι αυτοί», η βουλευτής απάντησε πως μιλά για τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη.

Αρχικά η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με το Κυπριακό.

«Μόνο μία κουβέντα θέλω να πω για την Κύπρο γιατί σήμερα εμείς πηγαίνουμε στην Κύπρο με επικεφαλής τον πρόεδρό μας για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων.

Θέλω να κάνω μόνο μία παρατήρηση, ότι στα 50 χρόνια από την παράνομη εισβολή κατοχής στην Κύπρο που πάνω σε αυτό τον ακρωτηριασμό και στο τραύμα θεμελιώθηκε η σύγχρονη δημοκρατία, όχι μόνο δεν έχουμε κατορθώσει να την πάρουμε πίσω, αλλά στη θλιβερή επέτειο η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία στέλνει ως επικεφαλής, δέχεται να ψηφίσει ως επικεφαλής μιας ευρωπαϊκής Αρχής έναν Τούρκο πρέσβη και πρώην υπουργό Εξωτερικών, τον κύριο Σινίρογλου, και καλεί μάλιστα και την Κύπρο να ψηφίσει επ’ αυτού γιατί χρειάζεται ομοφωνία» σημείωσε.

 

Σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε πως «εμείς ανεχόμαστε ως τρίτη ελληνική δημοκρατία, γιατί λέμε ότι χάθηκε και το φιλότιμο, να φιλοξενούμε στους κόλπους μας υπουργούς οι οποίοι είναι υμνητές της χούντας. Τρεις είναι…» ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι παρουσιαστές άρχισαν να την ρωτούν επίμονα σε ποιους αναφέρεται με την ίδια να απαντά: «Υμνητές της χούντας, ναι. Έχετε ξεχάσει ποιοι είναι; Να κάνετε ρεπορτάζ, έχετε έμπειρο επιτελείο και θα τους βρείτε…».

Ωστόσο, ύστερα από πίεση η ίδια απάντησε: «Ο κύριος Βορίδης, ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πλεύρης». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης από Δράμα: «Η περιφέρεια οδηγείται σε παρακμή» – Αιχμές για το ελληνοβουλγαρικό μνημόνιο και τα κειμήλια της Μονής Εικοσιφοίνισσας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Δράμα
Λευτέρης Αυγενάκης για τα στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: «Όλα στο φως» – Τι είπε για τις αλλαγές στις ομοσπονδίες
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις καταγγελίες, ζητώντας απόδοση ευθυνών με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και υπερασπιζόμενος την ανανέωση των διοικήσεων
Λευτέρης Αυγενάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κιλκίς: Πρώτη προτεραιότητα η φροντίδα των ηλικιωμένων – Επίσκεψη σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον νέο οίκο ευγηρίας, όπου φιλοξενούνται 38 ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες - Την άνοιξη του 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το οδικό τμήμα Ασσηρός – Νέα Σάντα
Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεία Κιλκίς
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Γεωργιάδης για Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Η διαφθορά χτυπιέται στη ρίζα της – Πιάνονται πλέον και τα μεγάλα ψάρια
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε την ύπαρξη πολιτικού ζητήματος στην υπόθεση Μπεκίρη και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ μοναδικό θεωρητικό εταίρο συγκυβέρνησης - : «Δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίξει έντιμος»
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν ήταν εθνική ήττα, είναι παράνομο και ανυπόστατο
«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης ενός νέου σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν υπήρχε και υπάρχει πλέον» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις υποθέσεις Pizza Fan, «Χωριάτικο» και Basketgate
Παύλος Μαρινάκης
ΝΔ: Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 4 νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι - Κανελλοπούλου, Νασιμπιάν, Λαγκαδιανός και Δαμιανού
Τον συντονισμό της ομάδας των αναπληρωτών εκπροσώπων αναλαμβάνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας παρουσίας του κόμματος
Οι τέσσερις νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΝΔ