Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Γελοία και επικίνδυνα τα όσα λέει ο Καμμένος για το Σκοπιανό [vid]

Θεοδωράκης: Γελοία και επικίνδυνα τα όσα λέει ο Καμμένος για το Σκοπιανό [vid]

“Επικίνδυνο” και “γελοίο” χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το ότι ο υπουργός Άμυνας εκφράζει διαφορετική θέση για το θέμς της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο επικεφαλής του “Ποταμιού” έκανε τις δηλώσεις αυτές εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το Ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος την οποία έχει εκφράσει από την αρχή.

“Εδώ που φτάσαμε πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι κερδίζουμε από μια λύση που να αντιμετωπίζει τον αλυτρωτισμό, ανέφερε”, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας φέρνει πολύ αργά αυτή τη συζήτηση.

“Είναι επικίνδυνο, εκτός από γελοίο, να υπάρχουν διαφορετικές γραμμές στη κυβέρνηση” ανέφερε για τον Πάνο Καμμένο, που όπως είπε δίνει αφορμή για διάφορες ακραίες διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

“Σύνθετη ονομασία”

«Θα πρέπει να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία. Να σας πω μια παράμετρο που βάζουμε εμείς: Να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και που θα είναι μια αμετάφραστη λέξη. ‘Αρα μπορούμε να πάμε σε πολλές εκδοχές πολύ καλύτερες από το Βόρεια Μακεδονία ή το ‘Ανω Μακεδονία. Να πάμε δηλαδή σε μια λέξη που δεν θα είναι αγγλική δεν θα είναι βέβαια ελληνική θα είναι μια λέξη στη σλαβική διάλεκτο», υποστήριξε.

Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας κινείται σε εθνική γραμμή ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υπεραμύνονται της εθνικής γραμμής. Το θέμα είναι τί γίνεται πέρα από τις επίσημες συναντήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε».

Όσο για το αν συμβαίνει το ίδιο με τον κ.Καμμένο, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα. « Σας είπα και πριν ότι είναι γελοίο και επικίνδυνο ο υπουργός Αμύνης να διαφοροποιείται. Και αυτό δίνει έδαφος σε ακραία στοιχεία στην κοινωνία να διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα σπάζοντας την εθνική ενότητα που είναι τόσο απαραίτητη αυτή την εποχή. Είμαστε ξεκάθαροι. Το Ποτάμι είναι απέναντι σε αυτές τις εκδηλώσεις, στις ακραίες φωνές, το φανατισμό που διχάζουν τους Έλληνες».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού ο φανατισμός και οι ακραίες εκδηλώσεις που στήνουν ανά την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της μη ενημέρωσης του κόσμου και της απουσίας ξεκάθαρων τοποθετήσεων από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ιδιαίτερα από την κυβέρνηση που εδώ και μήνες εμφανίζεται με διπλή γλώσσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις