Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεοδωράκης για καταλήψεις: Οι μαθητές να μην γίνονται στρατιώτες κανενός

Θεοδωράκης για καταλήψεις

Τις καταλήψεις, μαύρες ή κόκκινες, στηλιτεύει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Καλεί τους μαθητές να μην δανείζουν τη φρεσκάδα τους σε όσους μυρίζουν μούχλα και φασισμό.

Για εποχιακό φαινόμενο, που αυτή τη φορά γίνεται σε μαύρο φόντο αντί για κόκκινο, κάνει λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις.

“‘Ελλάδα ξύπνα’ τους λένε να φωνάζουν – σαν το ‘Γερμανία ξύπνα’ του Χίτλερ.
‘Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία’ γράφουν τα πανό – φράση κλεμμένη από τις ομιλίες των Χρυσαυγιτών.
‘Η ελληνική νεολαία όπλισε’ κραυγάζει η αφίσα, πολεμικής αισθητικής. ‘Μακεδονία – Κατσίφας – Βόρεια Ήπειρος’. ‘Κατάληψη υπέρ πατρίδος’. ‘Αν είστε Έλληνες θα μας υποστηρίξετε’.
Ένας εθνικιστικός αχταρμάς στα στόματα των παιδιών μας – αυτή είναι η προσπάθεια των ψεκασμένων ακροδεξιών”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή ντου στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αφού επισημαίνει πως “άλλες χρονιές έβαζαν – ακόμη και τους μαθητές των δημοτικών – να φωνάζουν εναντίον της Ευρώπης, εναντίον των τραπεζών και υπέρ της αντίστασης και της ανατροπής. Λέξεις παρμένες και αυτές από ομιλίες άλλων αρχηγών”, ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί Περιφερειάρχες, Δήμαρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, τοπικούς βουλευτές και όλα τα πρόσωπα με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες να ενεργοποιηθούν για να “εξηγήσουν στους μαθητές ότι δεν πρέπει να γίνονται στρατιώτες κανενός”.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις