Πολιτική

Θεοδωράκης: Μεταναστεύει η δημιουργία, παραμένει η πελατεία

«Το άθροισμα φόρων και εισφορών σε μια δίκαιη κοινωνία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% για τα μεσαία εισοδήματα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντας στην Βουλή τις προτάσεις του Ποταμιού για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι οι νέοι είναι οι ριγμένοι στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες γιατί ίσως δεν διαθέτουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αναφερόμενος σε αυτούς που φεύγουν είπε: «Οι δημιουργικοί, οι ανήσυχοι φεύγουν και κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν προοπτικές. Αυτοί που μένουν είναι λίγοι γενναίοι που πάντα θα μένουν να προσπαθούν και οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι ελπίζουν να διοριστούν».

Σημείωσε δε πως πολιτική είναι oι προτεραιότητες στην κατανομή των πόρων, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε πως «όλες αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να ενταχθούν σε ένα σχέδιο που για μας έχει τίτλο “η Ελλάδα αλλιώς!”».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε την ανακατανομή κοινωνικών δαπανών με προτεραιότητα σε νέους, ανέργους και οικογένειες με παιδιά, μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές για μια 5ετία σε νέους αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες που δημιουργούν δική τους επιχείρηση, ριζικό επανασχεδιασμό του ασφαλιστικού συστήματος με λιγότερες υποχρεωτικές εισφορές και ανταποδοτικότερες παροχές, μείωση του συνολικού ποσού φόρων και εισφορών που καλείται να πληρώσει ο εργαζόμενος και δημιουργία δύο κόμβων νεοφυών επιχειρήσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

«Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις και οι συζητήσεις στη Βουλή γίνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες και όχι τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε πως πρέπει τα παιδιά των μεταναστών που τελειώνουν το ελληνικό σχολείο να αποκτούν αυτομάτως την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση και αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος είχε πει ότι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. μετά τη ΔΕΘ περνά στη δεύτερη φάση: Οικονομία, ψηφοδέλτια και κάλπη στο προσκήνιο
Με την ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση, ο πρώην πρωθυπουργός περνά από τις εξαγγελίες στην οργανωτική και εκλογική προετοιμασία - Η μάχη της αξιοπιστίας, τα ψηφοδέλτια και η δύσκολη σχέση με το ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 8
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
(Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 37
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
6
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης