Πολιτική

Θεοδωράκης: Μεταναστεύει η δημιουργία, παραμένει η πελατεία

«Το άθροισμα φόρων και εισφορών σε μια δίκαιη κοινωνία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% για τα μεσαία εισοδήματα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντας στην Βουλή τις προτάσεις του Ποταμιού για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι οι νέοι είναι οι ριγμένοι στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες γιατί ίσως δεν διαθέτουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αναφερόμενος σε αυτούς που φεύγουν είπε: «Οι δημιουργικοί, οι ανήσυχοι φεύγουν και κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν προοπτικές. Αυτοί που μένουν είναι λίγοι γενναίοι που πάντα θα μένουν να προσπαθούν και οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι ελπίζουν να διοριστούν».

Σημείωσε δε πως πολιτική είναι oι προτεραιότητες στην κατανομή των πόρων, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε πως «όλες αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να ενταχθούν σε ένα σχέδιο που για μας έχει τίτλο “η Ελλάδα αλλιώς!”».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε την ανακατανομή κοινωνικών δαπανών με προτεραιότητα σε νέους, ανέργους και οικογένειες με παιδιά, μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές για μια 5ετία σε νέους αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες που δημιουργούν δική τους επιχείρηση, ριζικό επανασχεδιασμό του ασφαλιστικού συστήματος με λιγότερες υποχρεωτικές εισφορές και ανταποδοτικότερες παροχές, μείωση του συνολικού ποσού φόρων και εισφορών που καλείται να πληρώσει ο εργαζόμενος και δημιουργία δύο κόμβων νεοφυών επιχειρήσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

«Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις και οι συζητήσεις στη Βουλή γίνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες και όχι τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε πως πρέπει τα παιδιά των μεταναστών που τελειώνουν το ελληνικό σχολείο να αποκτούν αυτομάτως την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση και αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος είχε πει ότι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 11
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα Ρομά σε πλοίο για την Τήνο - «Καρ@@λα, αει στο δ@@@λο»
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ταξίδευε χωρίς τον αστυνομικό φρουρό που της έχει διατεθεί, ωστόσο μετά την άφιξή της φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 70
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 9