Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Όσοι πολεμούν τη λύση υπερασπίζονται το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

Θεοδωράκης

Οι μεγαλύτερες χώρες έχουν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και αυτό πρέπει να αλλάξει επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο Σταύρις Θεοδωράκης η μη λύση σημαίνει διαιώνιση του προβλήματος και ουσιαστικά δρα υπερ των σκοπιανών και του ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας”,

“Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναφερόμενος στα συλλαλητήρια είπε πως “όταν ομιλητές είναι ακροδεξιοί και λένε επικίνδυνα πράγματα για τη χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις”.

Σκληροί ήταν οι χαρακτηρισμοί του Σ. Θεοδωράκη για τον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος (τα Ίμια), τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας σιγά σιγά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.

O Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως, στην υποθετική περίπτωση που δεν βρίσκουμε καμία λύση με τη FYROM, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει διχογνωμία στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με το Σκοπιανό, είπε πως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, όλοι υπερασπιζόμαστε μια σύνθετη λύση με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι στο Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής να αντικαταστήσουν τον κ. Καμμένο και να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό τον κ.Αλέξη Τσίπρα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις