Πολιτική

Θεοδωράκης: Στα Εξάρχεια ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό

«Αυτά που τραβάνε οι πολίτες στα Εξάρχεια είναι έξω από κάθε λογική. Ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε γιατί παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Εξάρχεια και υπογράμμισε πως “ήταν υποχρέωσή μου -αρνήθηκα να μιλήσω στις κάμερες εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να καταγραφεί ο λόγος των πολιτών”. Ακόμη ζήτησε και πάλι να πάρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τη συλλογική ευθύνη ώστε τα Εξάρχεια να γίνουν και πάλι μια κανονική γειτονιά.

«Ξέρετε τι μου έλεγαν χθες το απόγευμα οι πολίτες; Είσαι ο μόνος πολιτικός που είσαι εδώ. Γιατί δεν έρχεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια, γιατί δεν έρχεται ένας υπουργός; Πώς αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν είναι άβατο; Προφανώς υπήρχε πάντοτε πρόβλημα αλλά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, για να το πω ξεκάθαρα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Για την υπόθεση Novartis ξεκαθάρισε πως πρόκειται για υπαρκτό σκάνδαλο και τόνισε πως το Ποτάμι θα πάρει θέση μόλις γίνει η συζήτηση στη Βουλή, ακουστούν όλες οι απόψεις και εμφανιστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει μετατρέψει σε αρένα το πολιτικό σκηνικό, στην οποία μάλιστα “δεν δίστασε να ρίξει μέσα μέχρι και τον έντιμο δικαστικό Παναγιώτη Πικραμμένο”. Από την άλλη χαρακτήρισε ενοχική τη συμπεριφορά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τους χαρακτηρισμούς σε δικαστικούς λειτουργούς, τονίζοντας πως «η πολιτική ηγεσία πιέζει πάντα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι αποφάσεις τους είναι προκατειλημμένες».

Τέλος χαρακτήρισε φθηνή ψηφοθηρία την κίνηση του κ. Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, όμως επεσήμανε πως η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική και ειρωνική αφού «έχουν δεχτεί παραπάνω από μία τετραετία το σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝΕΛ και ξαφνικά τους πειράζει μία φωτογραφία». Αναφορικά με τις εκλογές και τον τρόπο που θα κατέλθει σε αυτές ξεκαθάρισε πως «θα επιμείνουμε στο αυτόνομο, καθαρό Ποτάμι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 136
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό