Πολιτική

Θεοδωράκης: Στα Εξάρχεια ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό

«Αυτά που τραβάνε οι πολίτες στα Εξάρχεια είναι έξω από κάθε λογική. Ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε γιατί παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Εξάρχεια και υπογράμμισε πως “ήταν υποχρέωσή μου -αρνήθηκα να μιλήσω στις κάμερες εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να καταγραφεί ο λόγος των πολιτών”. Ακόμη ζήτησε και πάλι να πάρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τη συλλογική ευθύνη ώστε τα Εξάρχεια να γίνουν και πάλι μια κανονική γειτονιά.

«Ξέρετε τι μου έλεγαν χθες το απόγευμα οι πολίτες; Είσαι ο μόνος πολιτικός που είσαι εδώ. Γιατί δεν έρχεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια, γιατί δεν έρχεται ένας υπουργός; Πώς αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν είναι άβατο; Προφανώς υπήρχε πάντοτε πρόβλημα αλλά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, για να το πω ξεκάθαρα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Για την υπόθεση Novartis ξεκαθάρισε πως πρόκειται για υπαρκτό σκάνδαλο και τόνισε πως το Ποτάμι θα πάρει θέση μόλις γίνει η συζήτηση στη Βουλή, ακουστούν όλες οι απόψεις και εμφανιστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει μετατρέψει σε αρένα το πολιτικό σκηνικό, στην οποία μάλιστα “δεν δίστασε να ρίξει μέσα μέχρι και τον έντιμο δικαστικό Παναγιώτη Πικραμμένο”. Από την άλλη χαρακτήρισε ενοχική τη συμπεριφορά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τους χαρακτηρισμούς σε δικαστικούς λειτουργούς, τονίζοντας πως «η πολιτική ηγεσία πιέζει πάντα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι αποφάσεις τους είναι προκατειλημμένες».

Τέλος χαρακτήρισε φθηνή ψηφοθηρία την κίνηση του κ. Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, όμως επεσήμανε πως η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική και ειρωνική αφού «έχουν δεχτεί παραπάνω από μία τετραετία το σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝΕΛ και ξαφνικά τους πειράζει μία φωτογραφία». Αναφορικά με τις εκλογές και τον τρόπο που θα κατέλθει σε αυτές ξεκαθάρισε πως «θα επιμείνουμε στο αυτόνομο, καθαρό Ποτάμι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 42