Παρασκευή, 17 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεοδωράκης: “Τσίπρα, μην κρατάς δίπλα σου τους αντάρτες! Το Ποτάμι θα υπερψηφίσει”

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση“, τόνισε στην ομιλία του ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έστειλε πολλαπλά μηνύματα στους “συνομώτες της δραχμής“.

“Έπρεπε σήμερα να είναι όλοι εδώ. Να είχαμε ξεπεράσει τα εμπόδια που έστησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλουκαι να κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το κοινοβούλιο κι έπρεπε να είχαμε το χρόνο και το θάρρος να πούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ”, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Και συνέχισε: “Να μιλήσουμε λίγο για τους συνομώτες της δραχμής και για τους πραξικοπηματίες που εμφανίστηκαν. Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και πήραν τις καρέκλες. Τώρα λένε πως δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία αλλά θα κρατήσουν τις καρέκλες. Η ανηθικότητα ως πολτική. Δεν μπορείτε κύριε Τσίπρα να τους κρατάτε δίπλα σας. Κάποιοι γνωσστοί φοροφυγάδες και κάποιοι που έχουν τα λεφτά τους έξω και περιμένουν τη δραχμή για να πλουτίσουν.

Η μεγάλη μάχη δεν είναι μόνο για τη Ευρώπη, αλλά για τα παράσιτα, τους υποκριτές και τους ψεύτες.

Σέβομαι το ΚΚΕ γιατί είναι ξεκάθαροι. Όπως σέβομαι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν και θα παραιτηθούν. Όπως σέβομαι και τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους. Όχι όμως αυοτύς που απολαμβάνουν όλα τα καλά του κοινοβουλευτισμού και στα διαλείματα όταν δεν μετράνε τις καταθέσεις τους μας κάνουν μαθήματα.

Για να αλλάξουμε τον κόσμο κύριε Τσίπρα πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε και να αλλάξουμε εμείς. Για πρώτη φορά κόπηκε η πρόσβαση στην περιουσία των Ελλήνων. Απορώ με όσους χλευάζουν τις ουρές στα ΑΤΜ. Δεν είναι τα χρήματα, αλλά ο ιδρώτας τους”.

“Θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση”

Το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς τσαλιμάκια αυτά που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη. Είχαμε την ευκαιρία για μια καλύτυερη συμφωνία αλλά ήμασταν ακόμη υπό την επήρρεια της μέθης…” συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για να δώσει στην συνέχεια το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το Ποτάμι: “Μας κατηγορούν επειδή είπαμε πως θα υπερψηφίσουμε. Το Ποτάμι γνώριζε το παιχνίδι των συμνομοτών της δραχμής. Γνωρίζαμε τα σχέδιά τους και τα αποκαλύψαμε. Απειλούσαν στο παρασκήνιο πως τα μέτρα δεν περνούν από τη Βουλή κι εμείς φωνάζαμε στο προσκήνιο πως τα μέτρα περνούν.

Αυτό είναι το Ποτάμι. Θα ψηφίσουμε κι αφού περάσουν θα δώσουμε τη μάχη. Μέχρι τη Δευτέρα το Ποτάμι θα έχει μια πλήρη πρόταση για τις αλλαγές που χρειάζονται.

Δεν θα συμμετέχουμε στην κυνέρνηση. Θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Περισσότερα στους περισσότερους λέει το Ποτάμι“, κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε