Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος: 183 ανεξιχνίαστες δολοφονίες επί ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζουμε την κάθαρση στην αστυνομία

Θεοδωρικάκος: 183 ανεξιχνίαστες δολοφονίες επί ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζουμε την κάθαρση στην αστυνομία

Αμετάκλητη η απόφαση να συνεχιστεί η κάθαρση στην ελληνική αστυνομία, υπογραμμίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που δέχεται τα «πυρά» του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη δημοσιοποίηση διαλόγων ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με «νονούς» της νύχτας.

Απόψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανήλθε με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του στη θέση του περί «αμετάκλητης απόφασης για κάθαρση στην Αστυνομία», που άρχισε με τις πρόσφατες κρίσεις.

Γι’ άλλη μία φορά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στον αποστρατευθέντα διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, ότι «δεν τον ενημέρωνε για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις».

Επιπλέον, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξαπολύει πυρά και στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, όπως λέει, «επί των ημερών του έμειναν ανεξιχνίαστες 183 δολοφονίες πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα περί διαφθοράς και παρεμβάσεων στην ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Θεοδωρικάκος μιλά πάλι για «μεθοδεύσεις και σκευωρίες» σε βάρος του ιδίου και του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι «η κάθαρση στην αστυνομία, είναι προτεραιότητα στην πράξη».

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη.

Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις