Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος: «Άλλοι 600 νέοι ειδικοί φρουροί στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής»

Θεοδωρικάκος: «Άλλοι 600 νέοι ειδικοί φρουροί στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής θα ενισχυθούν σύντομα με άλλους 600 νέους ειδικούς φρουρούς. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι οι νέοι ειδικοί φρουροί θα ενισχύσουν τα τμήματα και τις περιπολίες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ 103,3 ότι η ενίσχυση στα αστυνομικά τμήματα, θα γίνει για να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο πολύ η εγκληματικότητα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η κατανομή θα γίνει με βάση τα κενά σε οργανικές θέσεις, καθώς και το πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, πέρα από την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της Αττικής με νέους ειδικούς φρουρούς αναφέρθηκε και στον Έβρο, τους λαθρομετανάστες, αλλά και την πρόθεση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τον φράχτη στα σύνορα.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι τις πρώτες 9 ημέρες του Ιανουάριου 2.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Πρόσθεσε επίσης, ότι η ελληνική αστυνομία συνέλαβε 25 διακινητές αυτή την βδομάδα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του Έβρου. Τόνισε μάλιστα ότι προχωρά άμεσα η κατασκευή 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ.

Ο υπουργός επισήμανε ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα έρθει η κοινή υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου. «Στόχος είναι να συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις