Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα

Στις απόπειρες της Τουρκίας για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, στην παιδική παραβατικότητα, αλλά και στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Τελικό Κυπέλλου, αναφέρθηκε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24.05.2022) στον ΑΝΤ1. 

«Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, όλους αυτούς του μήνες υπάρχει πίεση. Ας γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκεί προστατεύοντας την ακεραιότητα της χώρας» δήλωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη. «Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανείς στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά μας και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό» τόνισε. 

«Η χώρα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με πολύ σταθερό τρόπο» πρόσθεσε επίσης. 

«Έξαρση της νεανικής παραβατικότητας»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας: «Υπάρχει έξαρση της νεανικής παραβατικότητας. Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να προλάβουμε αυτό το φαινόμενο. Το υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία, κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια να έρθουμε σε επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους με στόχο την ενημέρωση για τη σωστή χρήση του διαδικτύου, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα της ζωής τους. Το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί όμως, να μετατραπεί σε ένα όπλο εναντίον μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε στη συνέχεια, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο με τις 220 ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία με τη συμμετοχή 80.000 μαθητών, τις δύο τηλεδιασκέψεις της Υπηρεσίας Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 11188. Μίλησε επίσης, για τον ρόλο των γονέων στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση των συλλήψεων για το ΟΑΚΑ

Ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική του παρουσία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε πάνω στα γεγονότα που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ. «Πριν από δύο μήνες στο Ηράκλειο της Κρήτης έγινε ο τελικός του μπάσκετ και ήταν διαφορετική η ατμόσφαιρα από αυτά που ζήσαμε προχθές. Η ΕΠΟ ζήτησε να υπάρχουν θεατές στο συγκεκριμένο αγώνα. Όπως ξέρετε έγιναν 17 συλλήψεις και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι δεν έχει τελειώσει η υπόθεση των συλλήψεων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τον κύκλο των ερευνών εναντίον όσων παρανόμησαν στο τελικό και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 6
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5