Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Έρχεται η ΚΥΑ για τις 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Mέσα στις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων οκτάμηνης απασχόλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων στην Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός είπε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και έως το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα γι’ αυτό το θέμα.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξετασθεί το θέμα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης
5