Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Μαραθώνιος ο αγώνας κατά του κορονοϊού και πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ελλάδα συνεχίζει τη μάχη κατά κορονοϊού με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο να τονίζει ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μαραθώνιος. Παράλληλα διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

«Ο αγώνας ενάντια στον κορονοϊό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος και πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τέλεια καταιγίδα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του κόμματος «Μένουμε όρθιοι», ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας έχει μία ιστορία σε μαξιμαλιστικούς στόχους και πιστεύω ότι δεν είναι χρήσιμος οδηγός αυτήν τη στιγμή να επανέλθουμε σε πρόσθετα αιτήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να ικανοποιηθούν. Όλοι πρέπει να σκεφθούμε -και αυτό πρέπει να το σκεφθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι αυτή η υπόθεση είναι μαραθώνιος, δεν είναι δρόμος ταχύτητας».

Παράλληλα διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για πρόωρες εκλογές, όπως κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας την τέλεια καταιγίδα, τεράστια προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, υπευθυνότητα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενωμένοι και με συνεννόηση».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μεθαύριο, Πέμπτη 9 Απριλίου, το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους, ενώ μίλησε και για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει το υπουργείο για την αυτοδιοίκηση, «για να αποτελέσουν έναν πυλώνα κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και ανάπτυξης».

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επανέλαβε ότι έχει την απόλυτη στήριξη της πολιτείας, επισημαίνοντας ότι χθες ζήτησε από τους δημάρχους της χώρας να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα. «Τα χρήματα, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλλονται κανονικά. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος σε αυτό το πρόγραμμα που να μην έχει πληρωθεί κανονικά αυτά τα οποία δικαιούται», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και θύμισε πως το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με 1.200 εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί λόγω κορονοϊού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
128
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου