Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος στο Live News: Περισσότερος χώρος για τραπέζια έξω – Τα σχολεία είναι έτοιμα και πεντακάθαρα

Θεοδωρικάκος στο Live News: Περισσότερος χώρος για τραπέζια έξω – Τα σχολεία είναι έτοιμα και πεντακάθαρα

Για το θέμα των καταστημάτων της εστίασης αλλά και για το πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ Λυκείου την Δευτέρα μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τα καταστήματα εστίασης είπε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει επέκταση των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα καταστήματα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. «Θα αυξηθεί σημαντικά ο χώρος χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ πρόσθετο φόρο. Ζητάμε επίσης από τους δήμους να μειώσουν τα τέλη έως και 50%».

Ο κ.Θεοδωρικάκος δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθούν και οι ημιυπαίθριοι και είπε ότι όλα αυτά θα αποφασιστούν σε συνεργασία με τους δημάρχους. 

Click4More Μητσοτάκης: Τα εστιατόρια θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου αν συνεχίσουμε έτσι – Πως θα στηριχθεί ο κλάδος

«Όπως τα καταφέραμε στην καραντίνα αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα», είπε και ερωτηθείς για το άνοιγμα των εστιατορίων νωρίτερα από την 1η Ιουνίου είπε «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Θα κριθεί από τους λοιμωξιολόγους. Αν τα πράγματα πάνε ομαλά μακάρι να άνοιγαν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης».

Για τα σχολεία και το κάλεσμα της ΟΛΜΕ να μην παρουσιασθούν οι καθηγητές από αύριο στα σχολεία είπε: «Έχουμε ζητήσει από τους δήμους και τους έχουμε επιχορηγήσει με 28 εκατομμύρια προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα. Το κράτος έχει πάρει όλα τα μέτρα τα σχολεία μας να είναι πεντακάθαρα και τα παιδιά να πάνε εκεί με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις