Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Τα έργα του “Φιλόδημος” θα υλοποιηθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ

Όλα τα έργα που είχαν προγραμματισθεί με το πρόγραμμα "Φιλόδημος Ι" θα υλοποιηθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ, είτε μέσα από το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση που θα αρχίσει να υλοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές του 2020, είτε μέσω των ΠΕΠ και των Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπου αυτό είναι δυνατόν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προς τους δημάρχους που μετέχουν στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη», κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σύντομα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης που θα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, για την επόμενη τετραετία.

Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η οργάνωση των δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους για να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης των αναγκαίων πόρων και για το λόγο αυτό, όπως είπε, έχουν μεγάλη αξία πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο για την υλοποίηση μελετών και σχεδιασμών για έργα ανάπτυξης στους δήμους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 48