Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Θέλουμε τους άξιους στο Δημόσιο

Διαδικασία δίκαιη, αντικειμενική και αξιοκρατική χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τις αλλαγές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

«Στο Δημόσιο θέλουμε εκείνους που είναι πιο άξιοι και μπορούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους. Δεν αρκούν μόνο οι τίτλοι σπουδών αλλά οι πραγματικές ικανότητες και γνώσεις», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Όταν το κράτος θέλει να προσλάβει 10 στατιστικολόγους δεν θα τους επιλέγει κάνοντας “διαγωνισμό” βαθμολογίας ανόμοιων πανεπιστημίων, από διάφορες χώρες, σε πτυχία που πήραν οι υποψήφιοι σε διάφορες εποχές. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν θα συμμετέχουν σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που θα αντιστοιχούν με την εργασία που θα κάνουν την επομένη της πρόσληψής τους και θα προσλαμβάνονται εκείνοι που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι μια διαδικασία δίκαιη, αντικειμενική και αξιοκρατική», πρόσθεσε.

Click4more Δημόσιο: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ – Τι αλλάζει

Ο υπουργός Εσωτερικών, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρεται επίσης σε ακόμη έξι μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών:

  1. Αλλαγή του τρόπου χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας με γραπτές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου με στόχο τη διαφάνεια, την πάταξη πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς.
  2. Η ρύθμιση για 1.750.000 Έλληνες του προβλήματος με τα αδήλωτα τετραγωνικά. Οι φορολογούμενοι κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια από πρόστιμα ενώ οι δήμοι θα έχουν μόνιμα επί πλέον έσοδα της τάξεως των 100.000.000 ευρώ
  3. Προετοιμάζεται ο νέος Ενιαίος Κώδικας Αυτοδιοίκησης με τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων κράτους, Περιφερειών και Δήμων
  4. Ετοιμάζεται η αναμόρφωση του προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, για να στελεχωθεί το δημόσιο με το πλέον άξιο δυναμικό
  5. Θεσμοθέτηση της τηλεργασίας
  6. Τίθεται σε εφαρμογή η πλατφόρμα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει την εκτίμηση ότι η πανδημία δεν πρέπει να επιβραδύνει τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο «γι’ αυτό επιβάλλεται να γίνουμε πιο δυναμικοί και πιο αποφασιστικοί στην εφαρμογή του Εθνικού Μεταρρυθμιστικού Σχεδίου που έχουμε ως κυβέρνηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21