Πολιτική

Θεοδωρικάκος – ΥΠΕΣ: Βλέπει τους 13 νέους περιφερειάρχες

Συνάντηση με τους 13 νέους περιφερειάρχες θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σήμερα (15.7.2019) το μεσημέρι στο υπουργείο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Θεοδωρικάκος με εκπροσώπους του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Σκοπός των επαφών είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η εξεύρεση μιας από κοινού συμφωνημένης βέλτιστης λύσης για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο υπουργός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη πλειοψηφιών των εκλεγμένων Αρχών στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νάντια Γιαννακοπούλου: Δυσκολεύει αντικειμενικά ο στόχος της πρώτης θέσης για το ΠΑΣΟΚ
Η βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών μίλησε για αυξανόμενη ρευστότητα στην πολιτική σκηνή ενόψει εκλογών, άνοιγμα προς Κέντρο και Κεντροαριστερά και φορολόγηση των τραπεζικών υπερκερδών
Νάντια Γιαννακοπούλου, ΠΑΣΟΚ
Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οδεύει ολοταχώς προς το κόμμα Τσίπρα
«Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής της
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ 44
Μήνυση κατά Βελόπουλου από τον Σακελλαρίδη και τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς: «Να μπει φραγμός στις ρατσιστικές δηλώσεις»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγορείται για υποκίνηση βίας, με το κόμμα του να απαντά ότι στοχοποιούνται οι πάγιες θέσεις του για το μεταναστευτικό
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Επιστολή Φεύγα προς Μητσοτάκη: Ζητά επιστροφή Σαμαρά και κατάργηση του νόμου για τα ομόφυλα - «Δεν είμαι εκτός γραμμής»
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας εισηγείται τρεις κινήσεις για τη διατήρηση της αυτοδυναμίας, ανοίγοντας ευθέως ζητήματα που αγγίζουν λεπτές ισορροπίες εντός της κυβερνητικής παράταξης
Φεύγας και Μητσοτάκης 41