Πολιτική

Θεοδωρικάκος – ΥΠΕΣ: Βλέπει τους 13 νέους περιφερειάρχες

Συνάντηση με τους 13 νέους περιφερειάρχες θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σήμερα (15.7.2019) το μεσημέρι στο υπουργείο.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Θεοδωρικάκος με εκπροσώπους του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Σκοπός των επαφών είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η εξεύρεση μιας από κοινού συμφωνημένης βέλτιστης λύσης για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο υπουργός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη πλειοψηφιών των εκλεγμένων Αρχών στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα τα 12 ναυτικά μίλια – Η Ελλάδα θα επιλέξει πότε θα το ασκήσει
«Συζητούμε με την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός δομημένου διαλόγου που εκκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια, αλλά θέματα κυριαρχίας δεν αποτελούν μέρος του διαλόγου αυτού»
Γιώργος Γεραπετρίτης
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σταθερός σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα είναι σε φάση εντυπωσιακού εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα επισημαίνει, παράλληλα, ότι η χώρα μας έχει επιτύχει με συνέπεια τους στόχους για τις αμυντικές δαπάνες, τους οποίους έχει θέσει η βορειοατλαντική συμμαχία
Κίμπερλι Γκιλφόιλ