Πολιτική

Θοδωρής Λιβάνιος: Έχουμε ένα δύσκολο έργο για ένα καλύτερο Δημόσιο και για ισχυρότερη αυτοδιοίκηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο, σημαντικό και δύσκολο έργο που πρέπει να το υλοποιήσουμε, με μοναδικό σκοπό να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά στην επαφή τους με το Δημόσιο, καθώς και να οργανώσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη αυτοδιοίκηση», τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Λιβάνιος, μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήρε το έργο της απερχόμενης υπουργού, Νίκης Κεραμέως, σε όλα τα θέματα που αφορούν το Δημόσιο και την αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι παρόλο που αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο χαρτοφυλάκιο, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα είναι πολύ αποτελεσματική και ως υπουργός Εργασίας.

Δήλωσε ικανοποιημένος που θα συνεργαστεί με τους νέους υφυπουργούς, Βασίλη Σπανάκη, αρμόδιο για την αυτοδιοικηση και Κώστα Γκιουλέκα, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με τη νυν υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, για την οποία σημείωσε ότι είναι συγκινημένος που θα ξανασυνεργαστούν, καθώς ήταν η διευθύντρια του γραφείου του, όταν πριν από 10 χρόνια ανέλαβε γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο.

Η κ. Κεραμέως από την πλευρά της, είπε ότι ολοκληρώνεται ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο υπουργείο Εσωτερικών και ανοίγει ένας νέος στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας της ως υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων τους τελευταίους 12 μήνες, αναφέροντας ενδεικτικά τη θέσπιση και λειτουργία της επιστολικής ψήφου, τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, την παρουσίαση του νέου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής (bonus παραγωγικότητας), την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης και στη στοχοθεσία των προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 24
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 7
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου