Πολιτική

Θοδωρής Λιβάνιος: Έχουμε ένα δύσκολο έργο για ένα καλύτερο Δημόσιο και για ισχυρότερη αυτοδιοίκηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο, σημαντικό και δύσκολο έργο που πρέπει να το υλοποιήσουμε, με μοναδικό σκοπό να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά στην επαφή τους με το Δημόσιο, καθώς και να οργανώσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη αυτοδιοίκηση», τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Λιβάνιος, μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήρε το έργο της απερχόμενης υπουργού, Νίκης Κεραμέως, σε όλα τα θέματα που αφορούν το Δημόσιο και την αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι παρόλο που αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο χαρτοφυλάκιο, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα είναι πολύ αποτελεσματική και ως υπουργός Εργασίας.

Δήλωσε ικανοποιημένος που θα συνεργαστεί με τους νέους υφυπουργούς, Βασίλη Σπανάκη, αρμόδιο για την αυτοδιοικηση και Κώστα Γκιουλέκα, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με τη νυν υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, για την οποία σημείωσε ότι είναι συγκινημένος που θα ξανασυνεργαστούν, καθώς ήταν η διευθύντρια του γραφείου του, όταν πριν από 10 χρόνια ανέλαβε γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο.

Η κ. Κεραμέως από την πλευρά της, είπε ότι ολοκληρώνεται ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο υπουργείο Εσωτερικών και ανοίγει ένας νέος στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας της ως υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων τους τελευταίους 12 μήνες, αναφέροντας ενδεικτικά τη θέσπιση και λειτουργία της επιστολικής ψήφου, τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, την παρουσίαση του νέου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής (bonus παραγωγικότητας), την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης και στη στοχοθεσία των προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
128
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου