Πολιτική

Θοδωρής Λιβάνιος: Έχουμε ένα δύσκολο έργο για ένα καλύτερο Δημόσιο και για ισχυρότερη αυτοδιοίκηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο, σημαντικό και δύσκολο έργο που πρέπει να το υλοποιήσουμε, με μοναδικό σκοπό να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά στην επαφή τους με το Δημόσιο, καθώς και να οργανώσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη αυτοδιοίκηση», τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Λιβάνιος, μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήρε το έργο της απερχόμενης υπουργού, Νίκης Κεραμέως, σε όλα τα θέματα που αφορούν το Δημόσιο και την αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι παρόλο που αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο χαρτοφυλάκιο, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα είναι πολύ αποτελεσματική και ως υπουργός Εργασίας.

Δήλωσε ικανοποιημένος που θα συνεργαστεί με τους νέους υφυπουργούς, Βασίλη Σπανάκη, αρμόδιο για την αυτοδιοικηση και Κώστα Γκιουλέκα, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με τη νυν υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, για την οποία σημείωσε ότι είναι συγκινημένος που θα ξανασυνεργαστούν, καθώς ήταν η διευθύντρια του γραφείου του, όταν πριν από 10 χρόνια ανέλαβε γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο.

Η κ. Κεραμέως από την πλευρά της, είπε ότι ολοκληρώνεται ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο υπουργείο Εσωτερικών και ανοίγει ένας νέος στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας της ως υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων τους τελευταίους 12 μήνες, αναφέροντας ενδεικτικά τη θέσπιση και λειτουργία της επιστολικής ψήφου, τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, την παρουσίαση του νέου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής (bonus παραγωγικότητας), την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης και στη στοχοθεσία των προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
27
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης
Δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ – Μητσοτάκης: «Τέλος στην ιστορική ανορθογραφία των καταλήψεων»
Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση πανεπιστημιακών υποδομών και φοιτητικών εστιών - «Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τα δημόσια πανεπιστήμια», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, Σύσκεψη στο Μαξίμου