Πολιτική

Θρίλερ τη νύχτα – Τα βρίσκουν μόνο σε φόρους και περικοπές – Νέο μπλόκο στη συμφωνία

- Εμπλοκή στα κόκκινα δάνεια επιμένουν οι δανειστές
- Μαραθώνιος για να κλείσει η αξιολόγηση
- Ούτε βήμα πίσω οι δανειστές απαιτούν σκληρά μέτρα
- Νέα συνάντηση στις 10:00 για να κλείσει “το πακέτο”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα μαραθώνια συνάντηση μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των δανειστών. Τα ξημερώματα στις τρεις η συνάντηση ουσιαστικά δεν τελείωσε, υπουργοί και εκπρόσωποι των θεσμών ουσιαστικά έκαναν… διάλειμμα λίγων ωρών μετά από 15 ώρες διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη μαραθώνια αυτή επαφή καταγράφηκε η απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών στα μέτωπα των «κόκκινων» δανείων και του ασφαλιστικού, ενώ επήλθε συμφωνία στο ζήτημα του πακέτου των έμμεσων φόρων, με την αύξηση του συντελεστή 23% του ΦΠΑ σε 24%.
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο μετά το τέλος της συνάντησης για «ένα διάλειμμα ωρών» και επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων σήμερα στις 10.00. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σύγκλιση «αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο», κατά τη διάρκεια του βραδινού γύρου επισκόπησης των βασικών εκκρεμοτήτων. Ερωτηθείς εάν περιμένει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στον νέο γύρο συζητήσεων, απάντησε «θα δούμε».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα για το ‘Αμστερνταμ, όπου θα συνεδριάσει αύριο το πρωί το άτυπο Eurogroup υπό την ολλανδική προεδρία και με την παρουσία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντόρα Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση αδικείται από φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς – Δεν μιλάω πρώτη φορά για ”καβαλημένα καλάμια”»
«Στη δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις φιλοδοξίες του. Εμένα με ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το κόμμα Σαμαρά
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στον δρόμο: Το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ μετά τη ΔΕΘ
Με οργανωτικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα και κυβερνητικό πρόγραμμα πλέον στο τραπέζι, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη περνά από τη φάση της συγκρότησης στη δοκιμασία της κοινωνικής απήχησης
Ο Αλέξης Τσίπρας 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κοντολίζα Ράις στο Στάνφορντ: Η πορεία της Ελλάδας και το όραμα για το 2030
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Κοντολίζα Ράις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των διαδοχικών κρίσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 61