Πολιτική

Τη διαγραφή Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητεί η κυβέρνηση

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από το υπόμνημα Μιωνή και το ηχητικό που δόθηκε στην δημοσιότητα και εμφανίζει τον κ. Παππά να συνομιλεί μαζί του η κυβέρνηση καλεί τον κ. Τσίπρα να τον απομακρύνει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητεί επίσης να πει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους.

Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι η ακόλουθη:

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Click4More “Σεισμός” από τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή! Οι αντιφάσεις που εντοπίζουν στην ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 22/06/2020 ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή με υπόμνημα που κατέθεσε στην προανακριτική και συνοδευόταν από ηχητικό ντοκουμέντο που είχε ηχογραφήσει ο ίδιος φέρεται να συνομιλεί το 2016 με τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά εκτός Ελλάδος. Ο κ. Παππάς φέρεται να λέει πολλές φορές στην διάρκεια της συνομιλίας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις ο ίδιος από την εισαγγελέα κα Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στην συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο του είχε αναφέρει: «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Επίσης, ο κ. Παππάς φέρεται να καθησυχάζει τον Μιωνή ο οποίος ανησυχεί ότι θα εκδοθούν εντάλματα εξαιτίας των οποίων δεν θα μπορεί να ταξιδέψει και σε άλλο σημείο παραδέχεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος τον αφήνει απέξω.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η κατάληξη της συνομιλίας που φέρονται να είχαν ο κ. Νίκος Παππάς με τον Σάμπι Μιωνή στην οποία αναφέρονται στην τότε σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εδώ ο κ. Παππάς φέρεται να ζητάει από τον κ. Μιωνή να βγει να μιλήσει ο Σταύρος Παπασταύρου για εκείνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
6
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς
Επιστολή Κουτσούμπα προς Κακλαμάνη, Λιβάνιο και Μενδώνη για τις φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής: Να επιστραφούν στον ελληνικό λαό
Το ΚΚΕ ζητεί νομικές ενέργειες και απόκτηση των ντοκουμέντων από τη Βουλή, με πρόταση να αποδοθούν στη συνέχεια σε φορείς μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και να είναι προσβάσιμα στο κοινό
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα