Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τι είναι το Impact Hub Athens που επισκέπτεται ο Τσίπρας [pics, vid]

Τι είναι το Impact Hub Athens που επισκέπτεται ο Τσίπρας [pics, vid]

Στις 10.30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Impact hub Athens. Μια δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων, που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Μαζί του, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε χαλαρό κλίμα για αρκετή ώρα με πολλούς νέους ανθρώπους-εκπροσώπους κοινωνικών επιχειρήσεων που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο.

Νοικιάζουν ουσιαστικά μέρος των εγκαταστάσεων και αξιοποιώντας τον ως έδρα για την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ανοικτός χώρος από πολλούς νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ο καθένας σε διαφορετικά πεδία.

Αναφέρθηκαν σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται ο καθένας εξ αυτών και εξήγησαν ότι αυτός ο χώρος τούς προσφέρει και τη δυνατότητα να βρουν πιθανές συνέργειες με άλλους νέους ανθρώπους που προωθούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις τους, με τον κ. Τσίπρα να συζητά μαζί τους τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τους.

Τι είναι όμως το Impact Hub Athens;

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι, είναι το πρώτο τοπικό δίκτυο ανθρώπων που πιστεύουν πως οι ενέργειες του επιχειρηματικού τομέα μπορούν και πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Είναι παγκόσμια συνδεδεμένοι με χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο, που διευκολύνουν και διευρύνουν τις ιδέες και τις προσπάθειές τους.

Ως όραμά τους περιγράφουν την δημοσιουργία ενός οικοσυστήματος που φέρνει κοντά ανθρώπους, οι οποίοι μέσα από υπεύθυνες βιώσιμες πρωτοβουλίες μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Διαφοροποιούν, όπως λένε, τον μέχρι σήμερα καθιερωμένο τρόπο εργασίας και αλληλεπίδρασης και δημιουργούν έναν κοινό, συνεργατικό και οικονομικό χώρο, που συνδέεται με όλο τον κόσμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις