Πολιτική

Τι είπε ο Α. Γεωργιάδης στο Χάρβαρντ

Σε πτυχές της σημερινής πολιτικοοικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στη συνεργασία με την ΕΕ, καθώς και στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το σύστημα υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Γεωργιάδης προσεκλήθη από το European Club του Harvard Kennedy School και συμμετείχε σε κλειστή συζήτηση με μέλη της κοινότητας του πανεπιστημίου, με θέμα τις σημερινές προκλήσεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις κρίσιμες επιλογές της χώρας στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις για τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα ενώ έκανε εκτενείς αναφορές σχετικά με το μεταρρυθμιστικό σχέδιο στο χώρο της υγείας, την κατάσταση που επικρατούσε, στις αλλαγές που επιχειρούνται και στις υπάρχουσες αντιδράσεις.

Η εκδήλωση διήρκησε περίπου δύο ώρες

Ο κ. Γεωργιάδης, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από πολλούς φοιτητές (Έλληνες, Αμερικανούς, Ευρωπαίους, Ισραηλινούς κλπ) ενώ πολλές ήταν οι ερωτήσεις αναφορικά με το «αν ενδημεί αντισημιτισμός στην Ελλάδα», ποιες είναι οι προσωπικές του θέσεις, αλλά και ποιος ο ρόλος και η πολιτική παρουσία «ακραίων» κομμάτων και οργανώσεων, όπως της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, για τη διαμονή του κ. Γεωργιάδη παραχωρήθηκε η ιστορική κατοικία του Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος διέμενε εκεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του ως Harvard College Senior, στη Βοστόνη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Harvard Kennedy School, ο κ. Γεωργιάδης είχε επαφές με καθηγητές της Σχολής, γνωστούς για τη σημαντική πολιτική και ακαδημαϊκή δράση τους.

Επίσκεψη στο νοσοκομείο της Βοστόνης

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Υπουργός Υγείας φιλοξενήθηκε σε κλειστό δείπνο στο Harvard Faculty Club, ενώ το μεσημέρι γευμάτισε με τον καθηγητή της Έδρας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Πανεπιστημίου του Ταφτς της Βοστόνης, Μιχάλη Ψαλιδόπουλο και τους Έλληνες φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Φλέτσερ του πανεπιστημίου του Ταφτς.
Τέλος, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο Lahey στη Βοστόνη, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μια σειρά από θέματα που αφορούν τη λειτουργία του και το επιστημονικό έργο που επιτελείται.

Διαβάστε

Άδωνις: ”Τέλος οι εξαιρέσεις στο πλαφόν φαρμάκων”! Γιατί δεν κάνει πίσω

Άδωνις προς φαρμακοβιομηχάνους: «Δε θα είχαμε γνωρίσει τρόικα και Τόμσεν αν…»

Τι θα κάνει ο Άδωνις στο Χάρβαρντ;

Ο Άδωνις πάει… Χάρβαρντ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης προς Βρυξέλλες: Καμία χώρα δεν είναι ένα απομονωμένο γαλατικό χωριό προστατευμένο από αυτή την καταιγίδα
«Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα είναι διαρκείς και θα εξαντλήσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια αλλά δεν θα υποκύψουμε σε ανεύθυνες εκκλήσεις να τα υπερβούμε»
Μητσοτάκης
73
Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες της Λάρισας για το αφορολόγητο πετρέλαιο: Στόχος είναι να ξεκινήσει από 1ης Νοεμβρίου στην αντλία
«Ο διάλογος είναι διαρκής και ξεκινά νωρίς, έχουμε μια διεθνή κρίση που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει» είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τους αγρότες
Παύλος Μαρινάκης για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είναι απόφαση των ΗΠΑ, δεν έχουμε καμία σχέση – Λάθος η τακτική της αντιπολίτευσης»
Ο Παύλος Μαρινάκης επίσης επανέλαβε τη σημαντική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, με το ανώτατο ποσό να φτάνει έως τα 1.040 ευρώ και, σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, έως τα 1.560 ευρώ
Παύλος Μαρινάκης