Πολιτική

Τι είπε ο Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα

Μία φράση που αποκαλύπτει την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, είπε ο Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γάλλος πρόεδρος πλησίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό την ώρα που έμπαινε στον χώρο όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος, και του είπε: “Αλέξη σήμερα πρέπει να βρεθεί λύση”.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την Ελλάδα να αποδείξει ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που αναμένουν από αυτήν οι Ευρωπαίοι εταίροι της, προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται.

“Οι Έλληνες πρέπει να αποδείξουν ότι κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονται από αυτούς και η Ευρώπη πρέπει να θέσει στη διάθεση των Ελλήνων τα οικονομικά μέσα για να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την άφιξή του.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτό που ζητείται από την Ελλάδα είναι να απαιτήσει από τους πλουσιότερους να πληρώσουν φόρους. “Δεν με δυσαρεστεί το ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τους φτωχούς, αυτό που ζητείται από την Ελλάδα είναι να απαιτήσει από τους πλουσιότερους να πληρώσουν φόρους”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα είναι ένα από τα επτά πρόσωπα που θα συμμετάσχουν σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Θα διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

“Αυτό που θα υπενθυμίσουμε στη σύνοδο αυτή, και στους μεν και στους δε, είναι ο σεβασμός στις δεσμεύσεις” υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος. “Θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τη συμφωνία” που επιτεύχθηκε στο Γιούρογκρουπ της 20ής Φεβρουαρίου, συνέχισε.

Επανέλαβε, δε, την πρόθεση της Γαλλίας να διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας εντός ευρωζώνης. “Η Γαλλία διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη” και ότι “θα θεωρείται εταίρος” όμως “ταυτοχρόνως, υπάρχουν δεσμεύσεις που ισχύουν για όλες τις χώρες γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι η χρηματοδότηση της Ευρώπης και επίσης οι εθνικές χρηματοδοτήσεις”, κατέληξε ο πρόεδρος Ολάντ.

Πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε αρχικά με την καγκελάριο Άνγκελοα Μέρκελ και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες είχαν από κοινού συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης: «Αποτύχατε στην ακρίβεια και στο Ταμείο Ανάκαμψης, δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα άλλο στη χώρα»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς προς τους λίγους» και παρουσίασε το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής που, όπως είπε, θα εφαρμόσει μια «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης για Ηλιούπολη: Να αποσυρθεί το επίμαχο βίντεο με τα δύο 17χρονα κορίτσια – Το ΕΣΡ και η Δικαιοσύνη θα πράξουν τα δέοντα
«Είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το επίμαχο βίντεο και να σταματήσει η αναπαραγωγή του, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τις οικογένειες αυτές, αλλά και προς το σύνολο της κοινωνίας»
Πολυκατοικία 8