Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι έκανε ο Πολάκης πριν από τον καυγά με τον Μητσοτάκη – video

Πολάκης
Φωτογραφία InTime News

Ο άγριος καυγάς που είχαν Παύλος Πολάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή αμέσως μόλις αποχώρησε ο πρωθυπουργός από την αίθουσα ήταν ένα από τα επεισόδια που σημάδεψαν την πρώτη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μια συζήτηση που προκλήθηκε από την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Είχε προηγηθεί η κόντρα εκτός ορίων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βαρύτατες εκφράσεις, κατηγορίες εκατέρωθεν και αναφορές στις οικογένειες των δυο πολιτικών αρχηγών. Μετά τη φράση «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν» (σ.σ. του Μανώλη Αναγνωστάκη), ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε εξοργισμένος από την αίθουσα της Ολομέλειας. Πριν ανέβει στο βήμα η Φώφη Γεννηματά η αίθουσα θύμιζε… σκορποχώρι και τότε ήταν που ο Παύλος Πολάκης κατέβηκε και πήγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ας γυρίσουμε όμως λίγο το χρόνο πίσω, στη στιγμή που ήταν στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλα “αποκαλύπτονται” από μια (ακόμα) ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης στο Facebook.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβασε τρεις φωτογραφίες που μοιάζει να έχει τραβήξει από τη θέση όπου καθόταν, στα υπουργικά έδρανα, λίγο πίσω από τον πρωθυπουργό. Στη μια φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ μιλά. Στις άλλες δυο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τον παρακολουθούσαν.

Φυσικά, τις φωτογραφίες συνοδεύει και σχόλιο. Κατά τον υπουργό, οι βουλευτές της ΝΔ… βαριόντουσαν κατά την ομιλία του αρχηγού τους. «Άμα εμπνέει ο ομιλητής (Κυριάκος) το ακροατήριο του (βουλευτές ΝΔ) βλέπεις αυτές τις εικόνες… ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού. Στέφανος Χίος της πολιτικής, που είπε ο Αλέξης».

Δείτε την ανάρτηση

Ακολούθησε ο… καυγάς. Μόλις ο πρωθυπουργός έφυγε από την αίθουσα, οι βουλευτές άρχισαν να… σκορπούν. Μάλλον η ομιλία της Φώφης Γεννηματά και των άλλων πολιτικών αρχηγών δεν τους ενδιέφεραν τόσο όσο εκείνες των Τσίπρα και Μητσοτάκη. Πολιτικός πολιτισμός… δαπέδου. Απ’ όλες τις απόψεις.

Καθώς λοιπόν η αίθουσα της Ολομέλειας άδειαζε, ο Παύλος Πολάκης σηκώθηκε από τα υπουργικά έδρανα και κατευθύνθηκε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που εξακολουθούσε να κάθεται στη θέση του.

Στο video φαίνεται ο Παύλος Πολάκης να λέει κάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους δυο άνδρες να χειρονομούν. «Είσαι φασίστας, θα τα πούμε αύριο» φέρεται να είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «σήκω φύγε από εδώ, όχι σε ‘μένα αυτά», φέρεται να του απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αποχωρούσε από την αίθουσα, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να ζητά το λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος εκείνη την ώρα προσπαθούσε να πει (αλλά δεν μπορούσε λόγω… χάβρας) στο Σώμα ότι ακολουθεί στο βήμα η Φώφη Γεννηματά.

Δείτε τον καυγά

Από το Facebook (πάντα) ο Παύλος Πολάκης έδωσε και τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υποστήριξε πως είπε στον πρόεδρο της ΝΔ: «μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ό,τι είμαι, έπρεπε να πάρω το λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα άλλα θα σου απαντήσω αύριο (σ.σ. σήμερα). Όμως επειδή με κάλυψε πλήρως με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό δεν ζήτησα το λόγο» και πως η απάντηση ήταν “γιατί μου κουνάς το δάχτυλο, πως μου μιλάς έτσι;“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις