Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τι περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τι περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Με το βλέμμα στραμμένο στην ΔΕΘ και στα όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αυτές τις δύο ημέρες στη συμπρωτεύουσα να κερδίσει και πάλι το έδαφος που έχει χάσει εξ αιτίας της ακρίβειας και του θέματος  των υποκλοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ θα αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές και το θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη από τη στιγμή που το όλο ζήτημα έχει πάρει Ευρωπαϊκή υπόσταση.

Το γεγονός άλλωστε ότι χθες (08.09.2022) έγινε αναλυτική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο δείχνει ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν αποφασίσει να ρίξουν φως στην υπόθεση προκειμένου να εξακριβωθεί ποιος και γιατί είχε δώσει εντολή για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναμένουν ακόμα την τελική απόφαση του πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο καθώς από την τοποθέτηση του θα φανεί –όπως λένε- αν πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι ή πραγματικά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δημοσκοπικό πρόβλημα, το οποίο θα επιχειρήσει να λύσει με την αλλαγή του νόμου.

Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΑ θα επεξεργαστεί ακόμα όλες τις προτάσεις που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη απάντηση για την ενέργεια, την ακρίβεια και φυσικά για την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου του έτους.

Είναι βολικό για την κυβέρνηση να ξεχνάει ότι είναι το πρώτο αντίστοιχο τρίμηνο χωρίς περιορισμούς λόγω πανδημίας και άρα έχει νόημα να συγκριθεί με το αντίστοιχο του 2019.

Η ανάπτυξη σε αυτή την τριετία είναι το όχι και τόσο εντυπωσιακό 4.66%. Και ναι μεν υπήρχε πανδημία, αλλά η κυβέρνηση μας έλεγε για το εκρηκτικό ελατήριο της ανάπτυξης που θα ακολουθούσε το τέλος των υγειονομικών μέτρων. Ασθενικό ελατήριο….

Ήδη ακούμε βέβαια τον κύριο Σταϊκούρα να μας λέει «μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που». Ας προσέξει. Την αντίστοιχη τριετία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεφε τη χώρα η ανάπτυξη μεταξύ των τριμήνων αυτών είναι 5.2%. Κάπως μεγαλύτερη θα έλεγε κανείς, παρά το μνημόνιο, παρά το σύμφωνο σταθερότητας, παρά, παρά…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις