Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τη «συνωμοσία της σιωπής» ανάμεσα σε Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά επιδιώκουν να σπάσουν στην ΝΔ

Κοτζιάς

Ομοβροντία κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ, επιδιώκοντας να διατηρήσει ψηλά στην πολιτική ατζέντα την υπόθεση Κοτζιά και τα απόνερα της παραίτησής του. Κυρίως να σπάσει τη «συνωμοσία της σιωπής» για την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την οδό Πειραιώς καθημερινά ζητούν τη δημοσιοποίηση της επιστολής του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών προς τον πρωθυπουργό, κλιμακώνοντας μάλιστα την τακτική τους και ζητώντας πλέον η υπόθεση να φτάσει ως τη Βουλή, αφού υπεβλήθη αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο η περιβόητη εννιασέλιδη επιστολή του κ. Κοτζιά, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «προσωπική», μολονότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός του τον παραίνεσε να τη δημοσιοποιήσει.

Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις Κοτζιά, με τις οποίες επιβεβαιώθηκαν οι διάλογοι-φωτιά στο υπουργικό συμβούλιο και οι αλληλοκατηγορίες με τον Πάνο Καμμένο για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων και την ανάμειξη του Τζορτζ Σόρος, αποτελούν μείζον ζήτημα για τη ΝΔ.

Ήδη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, με την οποία ζητάει ενημέρωση σχετικά με το αν υπάρχει πρόθεση δικαστικής διερεύνησης των εν λόγω καταγγελιών. Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ διερωτάται εάν «ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο».

Όσο για την υπόθεση Παπαντωνίου, στη ΝΔ εκτιμούν πως για να υπάρξει απόφαση προφυλάκισής του, αυτό σημαίνει πως η Δικαιοσύνη είχε στοιχεία στα χέρια της που την έκριναν ως αναγκαία. Έτσι, από την οδό Πειραιώς παίρνουν με διακριτική τρόπο αποστάσεις από το «δόγμα Πολάκη», όπως το ονόμασε ο προφυλακισθείς πρώην υπουργός, πλην όμως εμμένουν στις καταγγελίες τους περί κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Τονίζουν, επίσης, ότι ο δικαστικός έλεγχος των εξοπλιστικών – άρα και της υπόθεσης Παπαντωνίου – ξεκίνησε το 2012, από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, διαρροές και σχόλια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα του γιου του κ. Παπαντωνίου, ο οποίος συμμετείχε στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, από την οδό Πειραιώς υπενθύμιζαν με νόημα αφενός ότι ο πρώην υπουργός ουδέποτε υπήρξε στέλεχος της ΝΔ. Αφετέρου πως σίγουροι υποψήφιοι βουλευτές αυτή τη στιγμή είναι μόνο οι νυν βουλευτές και ουδείς άλλος διαθέτει εξασφαλισμένη θέση στα ψηφοδέλτια.

Απαντούσαν επίσης με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο κάδρο τον πρωτεύσαντα στην πρόσφατη εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας, Αντώνη Κοτσακά, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του έτερου ελεγχόμενου για τα εξοπλιστικά και προκατόχου του κ. Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο. Του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις