Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι θα προβλέπει το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο

Τι θα προβλέπει το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο
Φωτογραφία αρχείου InTime

Κρίσιμες συναντήσεις θα έχει τη Δευτέρα, στη Ζυρίχη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Τι θα συμβεί από τη στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές για το μνημόνιο που θα αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επαφές με τη FIFA και την UEFA σε υψηλό επίπεδο, ούτως ώστε να δρομολογηθεί το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος – “κλειδί” που έχει αναλάβει τις επαφές είναι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα (10.02.2020), εκ νέου στη Ζυρίχη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, Έμιλυ Σο, και τεχνικά κλιμάκια της FIFA.
Ήδη ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και με τεχνικά κλιμάκια σε όλους τους επιμέρους τομείς και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει συμφωνήσει να διατυπώσει προτάσεις για το restart στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φωτογραφία αρχείου InTime

Τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο

Έτσι, η διαδικασία της υπογραφής του μνημονίου με τις διεθνείς ομοσπονδίες αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα κι αφού πρώτα στην Αθήνα καταφτάσουν για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να δοθεί ένας πανηγυρικός τόνος στην όλη διαδικασία, τόσο ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εκ μέρους της UEFA, όσο και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
Το μνημόνιο εν συνεχεία θα πρέπει να γίνει δεκτό από τις εγχώριες ομοσπονδίες και τις ομάδες, καθώς – όπως ήδη έχει προειδοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όποιος δεν συμμορφωθεί, θα τεθεί εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και όχι των διεθνών ομοσπονδιών.
Παράλληλα, το μνημόνιο θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά, τη διαιτησία κλπ. Το ερώτημα που παραμένει είναι τι ακριβώς θα συμβεί με την ΕΠΟ, αλλά και με τις επαφές που είχε και θα συνεχίσει ο κ. Γεραπετρίτης με προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου – όπως το ραντεβού που έγινε με τον Ντέμη Νικολαΐδη – κι αν θα πάρουν θέση σε κάποια προσωρινή διοικούσα επιτροπή που λέγεται ότι θα δημιουργηθεί.

Η πολυιδιοκτησία ΠΑΕ

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το “καυτό” ζήτημα της πολυιδιοκτησίας ΠΑΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εισηγηθεί διαφορετικά η FIFA και η UEFA, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών σε κάθε αγώνα έως ότου η ομάδα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία. Εάν, δηλαδή, δεν συμμορφωθεί και επαναλαμβάνεται η ποινή, τότε πρακτικά θα οδηγείται μέσω της αφαίρεσης βαθμών στον υποβιβασμό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις