Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι βρήκε στο Google ο Μάρδας για τους… επενδυτές – πρόσφυγες και το ανέβασε στο Facebook

Τι βρήκε στο Google ο Μάρδας για τους… επενδυτές – πρόσφυγες και το ανέβασε στο Facebook

Μετά τη “βόλτα” σε (σχεδόν) όλες τις πρωινές εκπομπές για να αναλύσει την πρόταση περί επενδυτών – προσφύγων, ο Δημήτρης Μάρδας την “κατέθεσε” και στο Facebook. Και εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε ότι τη βρήκε στο Google!

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο υφυπουργός Εξωτερικών έδωσε τέσσερις… διευκρινίσεις. Με την τέταρτη, βασικά, θέλησε να απαντήσει στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σε δική της ανάρτηση στα social media είχε παρομοιάσει την πρόταση με ναζιστικό μέτρο, ανάλογο με την απόφαση της Δανίας να παίρνει τα χρυσαφικά από τους πρόσφυγες που δέχεται στο έδαφός της.

Ο κ. Μάρδας επαναλαμβάνει πως η πρόταση για τον εντοπισμό προσφύγων που ενδιαφέρονται να… επενδύσουν στην Ελλάδα είναι εισήγηση «που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη». Ψάξτε τη στη Google, όπως είπε και νωρίτερα…

Σημειώνει δε ότι «δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων» και πως «δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO».

Όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Περνά στην αντεπίθεση. Και λέει πως «όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει».

Το κείμενο που ανάρτησε στο Facebook ο Δημήτρης Μάρδας

Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών – προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.
1. Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη.
2. Δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων
3. Δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO.
4. Ως προς το χαρακτηρισμό εκ μέρους της κας Κωνσταντοπούλου ότι η όλη πρόταση είναι ναζιστικό μέτρο, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει.

 

Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών – προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρή…

Posted by Δημήτρης Μάρδας on Monday, 28 March 2016

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε