Πολιτική

Τηλεφωνικές συνακροάσεις: Εξηγήσεις ζητά ο Μητσοτάκης!

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη νέα υπόθεση συνακροάσεων που προέκυψε μετά την καταγγελία του ΚΚΕ, ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το νέο κρούσμα συνακροάσεων που κατήγγειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Είτε πρόκειται για πολίτες, είτε για πολιτικούς ή κοινωνικούς φορείς, είναι απαράδεκτο να επιχειρούνται παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί αρνητική παράσταση σε σχέση με το επίπεδο προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων στη χώρα μας και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και – επιτέλους – να αναλάβει τις ευθύνες της δίνοντας σύντομα ξεκάθαρες και σαφείς εξηγήσεις για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα», αναφέρει σε δήλωσή του στα «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «από την πλευρά μας, ως Νέα Δημοκρατία, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το μείζον αυτό θέμα. Ήδη στείλαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) από τον οποίο ζητάμε να λάβει αμέσως και πλήρως κάθε αναγκαίο μέτρο για την εκπλήρωση της συνταγματικής της αποστολής απέναντι στους πολίτες και στο πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με Αλ Σίσι και τριμερής με Χριστοδουλίδη – Στην ατζέντα θαλάσσιες ζώνες, Λιβύη, ενέργεια και Μονή Σινά
Η στρατηγική σχέση Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου και το μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο των κινήσεων της Τουρκίας στην περιοχή
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι, Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»
Σφοδρή απάντηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών - «Η αγωνία των Συριζαίων να περάσουν το 3% τους έχει οδηγήσει στον πλήρη παραλογισμό»
Άδωνις Γεωργιάδης 9
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για τα μέτρα της ΔΕΘ: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδομεί τις εξαγγελίες για μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο και αντιπαραβάλλει το δικό του πρόγραμμα - «Στασιμότητα και διαφθορά ή εντιμότητα και πρόοδος»
Μητσοτάκης, ΔΕΘ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξει ξανά η υπόθεση με τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Άδωνι Γεωργιάδη
Κλιμάκιο του κόμματος προσφεύγει στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και καταθέτει αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά - Επικαλείται «νέα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία» και προαναγγέλλει νέες κινήσεις για τη Novartis
Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης 5