Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Κιρ Στάρμερ για την Ουκρανία – «Θετικό βήμα η πρόταση για εκεχειρία»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Κιρ Στάρμερ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τρίτης (18.03.25).

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κιρ Στάρμερ συζητήσαν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την θέση της Ελλάδας υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η αμερικανο-ουκρανική πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών είναι ένα θετικό βήμα και τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί.

Εξέφρασε δε την ελπίδα οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές προσπάθειες να οδηγήσουν στην επίτευξη ειρήνης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο Κιρ Στάρμε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση με την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Μετράμε εθνικές ήττες
Στο στόχαστρο του κόμματος Τσίπρα οι χειρισμοί Γεραπετρίτη - Η Αμαλίας ζητεί εξηγήσεις για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και την καθυστέρηση στην επέκταση των χωρικών υδάτων
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) 12
Σωτήρης Σέρμπος στο newsit.gr για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η Ελλάδα δεν διαθέτει μόχλευση στη Λιβύη – Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν αρκεί χωρίς παρουσία στο πεδίο»
Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του ΔΠΘ και πρώην διπλωματικός σύμβουλος αναλύει πώς η Τουρκία ενίσχυσε την επιρροή της, τις αδυναμίες της ελληνικής στρατηγικής και τους κινδύνους για την ηλεκτρική διασύνδεση, τα 12 ναυτικά μίλια και την Ανατολική Μεσόγειο
Χαλίφα Χαφτάρ 22