Πολιτική

Πήρε φωτιά το τηλέφωνο του Τσίπρα – Μπαράζ συνομιλιών με Μέρκελ, Ντράγκι, Σουλτς – Στο Βερολίνο Λαγκάρντ, Τόμσεν και Ντάισελμπλουμ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας στη σκιά των αποκαλύψεων για τη στάση του ΔΝΤ επί του ελληνικού προγράμματος. Στο Βερολίνο θα βρεθούν μέσα στην εβδομάδα ο Πολ Τόμσεν, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχε το απόγευμα της Κυριακής με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τάχθηκε υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία της διαπραγμάτευσης και η Ανγκελα Μέρκελ συμφώνησε πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο.

 Με αφορμή τις χθεσινές διαρροές συνομιλιών, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε το Σάββατο και την Κυριακή σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

 Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

 Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, οι αποκαλύψεις του WikiLeaks “οδηγούν” μέσα στην εβδομάδα την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν στο Βερολίνο, όπου είναι προγραμματισμένο να βρεθεί και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” , μετά τις διαρροές των καυτών διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου, ο πρώτος θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συζητηθεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters στο Βερολίνο θα βρεθεί την Τρίτη και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι έτοιμος να υποδεχτεί στην γερμανική πρωτεύουσα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομικών.

Η “Suddeutsche Zeitung” σημειώνει ότι τόσο ο Πολ Τόμσεν όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος στα μέσα Απριλίου, πριν από την Εαρινή Σύνοδο.

Επίσης, συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup θα έχει τη Δευτέρα στην Ολλανδία ο Πολ Τόμσεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
8
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 29
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 77
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη