Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί σε Αθήνα και Ουάσινγκτον για την προετοιμασία της πρώτης επικοινωνίας του νέου “πλανητάρχη” με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διεργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εντός των επόμενων ημερών τοποθετούν την ημερομηνία άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις τονίζοντας πως οι διαβουλεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Στην ατζέντα των δύο ανδρών φαίνεται ότι θα βρεθούν τα ελληνοτουρκικά, τα ενεργειακά, ενώ σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η επικοινωνία αυτή θα είναι και η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για να δει η Αθήνα τις πραγματικές προθέσεις της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ στο θέμα του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.
Τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι όπως όλα δείχνουν πολλά, ωστόσο οι λεπτομέρειες φαίνεται ότι θα συζητηθούν σε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Μια συνάντηση που σύμφωνα με διπλωματικές πηγές είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει σύντομα μετά την επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ και για την οποία ήδη αναζητείται ημερομηνία, αλλά και ο χώρος στον οποίο θα συμβεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΟ ΝΔ: Η απάντηση Μητσοτακη για εκλογές, η ρελάνς με τα ψηφοδέλτια, οι αιχμές και το «τσάμικο» – Όλο το παρασκήνιο
Με στόχο η «γαλάζια» παράταξη να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και όχι «μίζερης εσωστρέφειας», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές σε ειλικρινή διάλογο, θέτοντας όμως σαφή όρια
Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνταγματική Αναθεώρηση: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις προτάσεις Μητσοτάκη – «Καμία συναίνεση»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί αλλαγή ατζέντας και θεσμική «νομιμοποίηση» πολιτικών που ήδη έχει εφαρμόσει ή παραβιάσει
Ολομέλεια της Βουλής
Έτοιμη η διάταξη για επίσπευση ποινικής διερεύνησης υποθέσεων για πολιτικά πρόσωπα- Έως την Παρασκευή στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Προστίθεται νέο άρθρο στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορά την επίσπευση της ανάκρισης και εκδίκασης αξιοποίνων πράξεων βουλευτών
Γιώργος Φλωρίδης 6
Βαρθολομαίος από το Προεδρικό Μέγαρο: «Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις είναι μακριά από το ήθος της Ορθοδοξίας»
Η συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, οι αναφορές στην ειρήνη και τον διαθρησκειακό διάλογο και η αιχμή κατά όσων «διασπούν την πανορθόδοξη ενότητα»
Τασούλας, Βαρθολομαίος