Πολιτική

Τηλεφωνική συνομιλία Γεραπετρίτη – Φιντάν για το επερχόμενο Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας

Tο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας - Ελλάδας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία τους πρώτους μήνες του 2025
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα (27.01.2025) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν όπως γνωστοποίησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί ανασκόπησαν τις προετοιμασίες για το επερχόμενο Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Hakan Fidan

Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις και ανασκόπησαν τις προετοιμασίες για το επερχόμενο Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας».

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε μεταδώσει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, «κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας – Ελλάδας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία τους πρώτους μήνες του 2025».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13