Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τηλεφώνημα Γεννηματά σε Τσίπρα για το Σκοπιανό: “Κάνε συμβούλιο αρχηγών”

Γεννηματά Τσίπρας Σκοπιανό
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το Σκοπιανό, η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να του τηλεφωνήσει. Σκοπός της να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του φορέα της κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (26.01.2018) τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το Σκοπιανό.

Λίγο μετά την ομιλία της στην Βουλή, η κα Γεννηματά έγινε γνωστό πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα σχετικά με την διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

Γεννηματά σε Τσίπρα: Κάνεις μυστική διπλωματία!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό ότι οι ενέργειες του αποτελούν μυστική διπλωματία.

«Δεν έχεις εξασφαλίσει την συναίνεση του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ», φέρεται να του είπε. Και τον κάλεσε να σταματήσει την ρητορική διχασμού της κοινωνίας. Παράλληλα  του ζήτησε την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ερωτηθείς για το εάν η κυρία Γεννηματά θα πάει αύριο (27.01.2018) στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται θεσμικά. Γι’ αυτό και αποδέχεται την πρόσκληση που της απηύθυνε ο κ. Τσίπρας για συνάντηση αύριο στις 12:30 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη αύριο στις 3 το μεσημέρι

«Μην προεξοφλείτε την τελική στάση μας»

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή…» ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει από το βήμα της Ολομέλειας η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το θέμα της ονομασίας των  Σκοπίων. Ξεκαθάρισε «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση, αυτή θα εξαρτηθεί από το σύνολο της πρότασης που θα φέρει, εάν φέρει, η κυβέρνηση».

Η Φώφη Γεννηματά, σε αντίθεση με την πιο «ανοικτή» θέση που έχει κρατήσει ο εταίρος της στο «Κίνημα Αλλαγής» Σταύρος Θεοδωράκης για το Μακεδονικό, θέλησε σήμερα να βάλει κόκκινες γραμμές προκειμένου να πει «ναι» στην πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση.

Ξεκινώντας την ομιλία της στη Βουλή κατά την κοινή επίκαιρη επερώτηση της Δημ. Συμπ. και Ποταμιού για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, η Φώφη Γεννηματά θέλησε να αναφερθεί στο θέμα της ονομασίας των  Σκοπίων, εξαπολύοντας διμέτωπη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Πυρά σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Χαρακτηριστικά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι «συνεχίσει την εν κρυπτώ διπλωματία, την μυστική διπλωματία…»  σημειώνοντας ότι φαίνεται από τη συνάντηση του Νταβός ότι ο κ. Τσίπρας «έχει αναλάβει δεσμεύσεις χωρίς εξασφαλίσεις για ολική επίλυση…». Κάτι  που όπως τόνισε είναι σε βάρος της χώρας μας και «υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση…».

Παράλληλα επιτέθηκε και στη ΝΔ  λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ακροδεξιά του πολιτική, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και είναι απαράδεκτο η ΝΔ να αποφεύγει τις ευθύνες της…».

Εμείς, είπε, η Φώφη Γεννηματά μπροστά στους κινδύνους «πιστεύουμε ότι καθίσταται αναγκαία μια επωφελούς λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς δίνουμε λευκή επιταγή».

Περιέγραψε την αποδεκτή λύση λέγοντας πως «θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων για όλα τα θέματα όπως του αλυτρωτισμού και όλων εκείνων των παραγόντων που θα εγγυούνται ότι θα υπάρξει σεβασμός στην όποια κοινή αποδεκτή λύση θα προκύψει».

Και κατέληξε «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση, αυτή θα προέλθει αξιολογώντας το σύνολο της τελικής πρόταση που θα φέρει,  εάν θα φέρει,  η Κυβέρνηση, σεβόμαστε τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού, δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν στην πλάτη του λαού και αυτό είναι διχαστικό…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις