Πολιτική

Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μέρκελ για Αιγαίο και Σκοπιανό – Έκλεισαν ραντεβού την Παρασκευή

Τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συζήτησαν για όλα τα εθνικά θέματα που είναι ανοικτά και μάλιστα έκλεισαν ραντεβού για την Παρασκευή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στην κ. Μέρκελ την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα της πΓΔΜ με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος. Aναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες της τελευταίας περιόδου, τονίζοντας πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο από την Τουρκία αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφή και με την κ. Μέρκελ στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες σε σχέση με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, την προκλητική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Επιπλέον, συζήτησαν για την παρεμπόδιση της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Διαμαντοπούλου σε Δούκα για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν παρακαλεί κανέναν, πόσω μάλλον όσους μας προσβάλλουν
Εσωτερική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συζήτηση που άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για διάλογο και ενδεχόμενη συνεργασία...
Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας 34
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ): Με 300 + 1 υπογραφές στον Άρειο Πάγο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τον πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό συνυπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη - Τα ονόματα
Αλέξης Τσίπρας