Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τηλεκπαίδευση – Πέτσας: Για γέλια και για κλάματα η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεραμέως

Πέτσας ΕΟΔΥ

Αντιπολίτευση που θα ήταν για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα για παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά το “φιάσκο με την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης”.

Αναλυτικά o κ. Πέτσας απάντησε στον ως εξής: “Κάποιοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν την ευθιξία να παραδεχθούν ένα λάθος λέγοντας «δεν είχα υπόψιν μου ότι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου».

Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν βγαίνουν να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος χρεώνοντας στο Υπουργείο Παιδείας ένα πρόβλημα της πλατφόρμας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επιμένουν κιόλας! Είτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είτε, έστω με καθυστέρηση, έμαθαν τι έγινε, αλλά επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική «πες πες κάτι μένει»”, καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Πέτσας.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανέλθει στο ζήτημα της κατάρρευσης του συστήματος τηλεκπαίδευσης κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας της πλατφόρμας σχολιάζοντας την πολιτική κάλυψη που παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

“Το μόνο που είναι αστείο, κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε το νέο φιάσκο Κεραμέως”, επισημαίνει η Κουμουνδούρου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε “αστεία πράγματα” την απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

 

Σε ανακοίνωσή του – απάντηση στον κ. Πέτσα – ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με απύθμενο θράσος χαρακτήρισε «αστείο» το αυτονόητο αίτημα για παραίτηση της κας Κεραμέως μετά το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση.

Τα μόνα που θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά για χιλιάδες οικογένειες μαθητών είναι:

– η απίστευτη ολιγωρία επί 8 μήνες, παρά τις προειδοποιήσεις, στην προετοιμασία της τηλεκπαίδευσης, αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν δεδομένο.

– η άρνηση δωρεάν προμήθειας με τεχνικό εξοπλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα οικογένειες να αναγκάζονται σε δυσβάσταχτα έξοδα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.

– οι πρωτοφανείς παλινωδίες της κυβέρνησης που το πρωί επιχειρηματολογούσε γιατί δεν θα κλείσουν τα σχολεία και το βράδυ ανακοίνωνε το κλείσιμό τους.

– η ασύστολη προχειρότητα και ανικανότητα του “επιτελικού κράτους” να κάνει έστω μία δοκιμή της πλατφόρμας πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας και να έχει έστω ένα plan Β.

– οι μάσκες “αλεξίπτωτα” που μοίρασαν στους μαθητές, αφού πρώτα αρνούνταν να τους τις χορηγήσουν.

Με λίγα λόγια, το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτσας για την πλατφόρμα

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε το πρόβλημα με την κατάρρευση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης στην εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο και υπονόησε πως υπάρχει πανευρωπαϊκό πρόβλημα που δεν σχετίζεται με την Ελλάδα, την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι “δεν υπήρχε κανένα θέμα ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας, κανένα θέμα με το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά οφείλεται αποκλειστικά σε ζήτημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία Cisco στην Ευρώπη”.

Πρόσθεσε ότι γίνονται ενέργειες για να αποκατασταθεί η λειτουργία και να προχωρήσει κανονικά η τηλεκπαίδευση, σχολιάζοντας “για όσους έσπευσαν να τουϊτάρουν, χωρίς να έχουν πρώτα ενημερωθεί, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις