Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Άγριες κόντρες για την τροπολογία Παππά

Σκληρές αντιπαραθέσεις στην Βουλή για το διαγωνισμό αδειοδότησης των Καναλιών με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση σήμερα της νέας τροπολογίας Παππά.

Με την τροπολογία, αλλάζει μεταξύ άλλων ο χαρακτήρας περιεχομένου των τηλεοπτικών σταθμών που θα αδειοδοτηθούν από «ενημερωτικούς» σε «γενικού περιεχομένου» ενώ επιφέρει αλλαγές σχετικά και με τον οικονομικό έλεγχο των υποψηφίων.

Οι βολές της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν από τον εισηγητή της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο που είπε ότι «για την νέα τροπολογία Παππά, κανείς  με μια φράση θα μπορούσε να πει ότι το ”ράβε ξήλωνε” του νόμου Παππά συνεχίζεται. Πρόκειται ουσιαστικά, και θα συμφωνήσω με την παρατήρηση του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη, ότι στην  πραγματικότητα πρόκειται για ένα μίνι νομοσχέδιο που έρχεται με την μορφή τροπολογίας για να αλλάξει το νόμο Παππά. Αλλά τι δεν ρυθμίζει όμως η κυβέρνηση και αυτή την τροπολογία που έφερε; Δεν  ρυθμίζει τους ελέγχους των «πόθεν έσχες»! Εμείς αυτό που σας λέμε είναι ότι η ΝΔ δεν θα ανεχθεί νέα βοσκοτόπια…»

Ο αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής  φέρνει μια ακόμα νομοθετική παρέμβαση,  με μια τροπολογία της τελευταία στιγμής απίστευτη μεγάλη και κακογραμμένη. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μας έχει συνηθίσει όμως να  νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο, όπως με το νομοσχέδιου που έφερε το καλοκαίρι και έκλεισε ιστορικές τοπικές εφημερίδες. Ως  κόμμα έχουμε τοποθετηθεί και τις προηγούμενες φορές τόσο όταν ήρθε το λεγόμενο νομοσχέδιο Παππά όσο και οι άλλες τροπολογίες με τις αλλαγές με τον αριθμό των αδειών από 4 σε επτά».

Και συνέχισε: «Όλα αυτά έχουν ως μόνο στόχο να υπηρετήσουν την αναμόρφωση του χώρου στα ΜΜΕ  με μια ουσιαστική αναδιανομή  της πίτας στα παλιά και νέα τζάκια,  με εξαγορές καναλιών  και μετοχικές αλλαγές. Με μεγάλα θύματα και πάλι τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση υπηρετεί αυτή την αναδιανομή στο χώρο των ΜΜΕ και του Τύπου  φιλοδοξώντας  να  δημιούργησε ένα πιο ευνοϊκό τοπίο για αυτήν.  Η κυβέρνηση κάνει ότι έκαναν και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων κομμάτων. Τις αντιγράφει μέχρι κεραίας και το έχει καταφέρει».

Ο αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την ομιλία του υπουργού Νίκου Παππά, επισημαίνοντας όμως «πως  αυτό που «δεν βλέπω στην τροπολογία είναι και πάλι να απουσιάζει μια διάταξη για τον έλεγχο του πόθεν έσχες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 100
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό