Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες – Μαξίμου σε ΝΔ: “Μην μπλέκετε το ΕΣΡ στις πολιτικές σας επιδιώξεις”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση απαντά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την απόσυρση της τροπολογίας του Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο επίκεντρο η σύσταση του ΕΣΡ.

Ο Νίκος Παππάς έκανε… ένα βήμα πίσω με την τροπολογία του για τις τηλεοπτικές άδειες -που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις- να αποσύρεται, μετά από παρέμβαση του Νίκου Βούτση. Μια παρέμβαση, πάντως, που δημιουργεί ερωτήματα.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως η μετάβαση στην επόμενη ημέρα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου πρέπει να γίνει μετά τη σύσταση του ΕΣΡ, με τον Νίκο Παππά να το αποδέχεται και την τροπολογία να αοπτελεί… παρελθόν.

Ωστόσο η ΝΔ, που έχει εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν αντιρρήσεις για τη σύσταση του ΕΣΡ, επανέλαβε σήμερα τη θέση αυτή, αφού με ανακοίνωσή της ζητά την κατάργηση του νόμου Παππά.

Το Μαξίμου με τη σειρά του αντιδρά, αναφέροντας:

Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκής που η ίδια καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες. “Η ΝΔ δεν θέλει να δοθούν άδειες στα κανάλια για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες, οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη συγκρότηση“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε