Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Ψηφίστηκε η τροπολογία Παππά αλλά “πέθανε” η συναίνεση

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν οι τρείς τροπολογίες, οι δύο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και η Τρίτη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα που εναρμονίζει σύμφωνα με την κυβέρνηση το νόμο 4323/15 για την αδειοδότηση των καναλιών με την απόφαση του ΣτΕ που δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα:

Η υπουργική τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου 4323/15 ψηφίσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη και τους ΑΝΕΛ. «Κατά» ψήφισαν ΝΔ, Χ.Α και ΠΟΤΑΜΙ ενώ «παρών» το ΚΚΕ και η ΕΚ.

Η υπουργική τροπολογία που απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του ΕΡΣ για τον αριθμό αδειών «υπέρ» ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΑΝΕΛ. «ΟΧΙ» ψήφισαν ΝΔ, ΧΑ και ΕΚ, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ.

Σε ότι αφορά την βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, «υπέρ» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΑΝΕΛ. Αντίθετα ΝΔ, ΧΑ και ΕΚ καταψήφισαν ενώ «παρών ψήφισε και σε αυτή την τροπολογία το ΚΚΕ.

Ουσιαστικά, η κυβερνητική προσπάθεια στα «κέρδη» της μπορεί να προσμετρά την συναίνεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ψήφισε και τις τρείς τροπολογίες, και τα δύο στα τρία «ναι» που «έδωσε» το Ποτάμι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 159
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης