Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 19.30 για τον κορονοϊό και τα μέτρα

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 19.30 για τον κορονοϊό και τα μέτρα
Φωτογραφία αρχείου

Οριστικοποιήθηκε για τις 19.30 το τηλεοπτικό μήνυμα που θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας. 

Σχετική ανακοίνωση έγινε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο τηλεοπτικό μήνυμα όπως έχει ήδη γράψει το newsit.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το μείγμα των μέτρων δεν θα αλλάξει. Μάλιστα, με την παρέμβασή του αυτή θα βάλει φρένο στη συζήτηση για νέα μέτρα και απευθυνόμενος στους ανεμβολίαστους θα τονίσει ότι μπορεί να μην υπάρξουν άλλοι περιορισμοί, αλλά αυτοί που ισχύουν σήμερα θα συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει σαφές ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά το “Γαλλικό μοντέλο” που συνδέει την ισχύ του Green Pass με την 3η δόση για τους πολίτες άνω των 65 ετών και όπως λένε οι νεότερες πληροφορίες δεν αποκλείεται το ηλικιακό όριο να πέσει στα 60 έτη. Προϋπόθεση να εφαρμοστεί και στη χώρα μας είναι να ληφθεί κεντρικά απόφαση για αυτό το μέτρο από την ΕΕ.

Παράλληλα, θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό με την 1η αλλά και την 3η δόση, η οποία αποδεικνύεται απολύτως αναγκαία για το «τείχος» ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό.

Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει στην εκρηκτική πορεία της πανδημίας, ζητώντας από όλους να μην εφησυχάζουν και να τηρούν πιστά τα μέτρα, ενώ θα «ξεδιπλώσει» τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε επίπεδο κλινών covid και ΜΕΘ, όσο και στη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις