Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ η Τουρκία στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821; – Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές

Τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ η Τουρκία στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821; – Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές

Την πρόταση για το 2021 φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν που την αποδέχθηκε, ωστόσο διπλωματικές πηγές το διαψεύδουν.

Αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία που έφερε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, να προτείνει την ανακήρυξη της Τουρκίας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το 2021, τη χρονιά που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 εναντίον του τουρκικού ζυγού. Ωστόσο διπλωματικές πηγές διαψεύδουν ότι έγινε τέτοια πρόταση.

Το θέμα ανέκυψε από δημοσίευμα του site protothema.gr, που παρουσίασε το ακόλουθο σχετικό έγγραφο:

 

 

Αυτό θα σήμαινε πως η Θεσσαλονίκη θα σημαιοστολιστεί στα τουρκικά χρώματα, την χρονιά που θα εορταζόταν η 200ή επέτειος από την Επανάσταση των Ελλήνων για να αποτινάξουν τα 400 χρόνια σκλαβιάς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα πολλοί κεντρικοί δρόμοι της συμπρωτεύουσας να στολιστούν στα χρώματα της αστερόεσσας.

 

 

Φωτο: Intime news

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις