Πολιτική

Την αθώωση Διώτη για την Λίστα Λαγκάρντ προτείνει η εισαγγελέας– Το σκεπτικό της απόφασης

Την αθώωση του πρώην επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε, Ιωάννη Διώτη για την λίστα Λαγκάρντ, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της επεσήμανε πως δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι ενέργειες του Ιωάννη Διώτη είχαν δόλο ενώ επισήμανε ότι ουσιαστικά ήταν εκείνος που διέσωσε τα τα 2.059 αρχεία, από τη στιγμή που αντέγραψε το usb και το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών, Βαγγ. Βενιζέλο. Όπως τόνισε η εισαγγελέας από αυτή τη κίνηση αναιρείται ο δόλος του.

Επιπλέον, επεσήμανε πως από τις ενέργειες ή παραλείψεις του κατηγορούμενου δεν υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, αφού “στη συνέχεια διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, δεν προκλήθηκε παραγραφή και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η πράξη της απιστίας, αλλά μόνο με τη μορφή της απόπειρας”, πορσθέτοντας ότι “παρέλειψε να δώσει εντολή ελέγχου για συγκεκριμένα στοιχεία” που περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ. Όπως υποστήριξε πάντως, ούτε το αδίκημα σε απόπειρα θα μπορούσε να αποδοθεί στον Ιωάννη Διώτη.

Κατά την εισήγηση, επισημάνθηκε πως “δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. “Μόνο κάποιος αφελής θα έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή για να αποτρέψει τον έλεγχο, ενώ η λίστα ήταν σε γνώση άλλων προσώπων. Δεν ήταν μόνο ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο” επισήμανε επίσης η εισαγγελέας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 24 Οκτώβρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς θα κριθεί από τις εκλογές – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους αντικαταστάτες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Γιώργος Σουφλιάς: Ο σαρακατσάνος πολιτικός και παραλίγο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη μεταπολίτευση
Ο Γιώργος Σουφλιάς, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της μεταπολιτευτικής πολιτικής σκηνής, «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών από τη ζωή
Γιώργος Σουφλιάς 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για Γιώργο Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας
«Εργάστηκε για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές, ενώ προώθησε τολμηρές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης