Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Την επόμενη Πέμπτη ο Μαρτίνης στην εξεταστική της Βουλής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την άλλη Πέμπτη ανοίγει ο κατάλογος κατάθεση εξέτασης μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θέματα της Υγείας με πρώτο τον πρώην πρόεδρο του ΕΕΣ, Ανδρέα Μαρτίνη, για την υπόθεση της πώλησης του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”.

Η απόφαση για την εξέταση μαρτύρων σε ό,τι αφορά την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν να ξεκινήσει από την ακρόαση του υπόδικου για δύο κακουργηματικές υποθέσεις που αφορούν τον τρόπο διοίκηση του νοσοκομείου κ. Ανδρέα Μαρτίνη ήταν ομόφωνη από όλα τα κόμματα.

Συμφωνήθηκε η κατάθεσή του να γίνει ανωμοτί και να προσέλθει στην Βουλή χωρίς χειροπέδες, όπως γίνεται με όλες τις κλητεύσεις που κάνει η Βουλή σε υπόδικους. Η εξέταση να γίνει στον χώρο των συνεδριάσεων της Επιτροπής στην Βουλή και όχι η επιτροπή ή ένα τμήμα της να τον επισκεφθεί στις φυλακές, όπου κρατείται για να τον εξετάσει. Το θέμα αυτό εξετάσθηκε, καθώς υπήρχε η πληροφορία πως ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται και ίσως δεν μπορεί να μετακινηθεί στην Βουλή.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, πρότεινε “να δούμε την εξέταση του κ. Μαρτίνη κατά αντιπαράσταση με τους τότε υπουργούς Υγείας, όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του”, για να μην υπάρξει όπως σημείωσε χαρακτηριστικά καμία “σκιά” ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…”. Πρόταση που έμεινε “ανοικτή”.

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της Επιτροπής, αλλά και οι εισηγητές των κομμάτων και οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής έκαναν μια σειρά προτάσεων για δεκάδες μάρτυρες που θα πρέπει να κληθούν μετά την κατάθεση του κ. Ανδρέα Μαρτίνη.

Τελικά αποφασίσθηκε ο κατάλογος να μείνει ανοικτός. Οι επτά πάντως επόμενοι μάρτυρες μάρτυρες που θα ακολουθήσουν θα είναι: Οι επικεφαλής της προσωρινής ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν καθηγητής Νομικής κ. Αλέξανδρος Πανεθυμητάκης και κ. Βασίλης Στεργίου που χειρίσθηκε τη μεταβίβαση του νοσοκομείου. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας για την έρευνα και καταγγελίες που έχει κάνει για τον ΕΕΣ και το νοσοκομείο Ντυνάν. Ο τέως γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας που έχει κάνει σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις για το νοσοκομείο. Ο υπεύθυνος της ΔΟΥ ο οποίος δεν έκανε την αναγγελία με αποτέλεσμα το δημόσιο να απωλέσει 4,5 εκατ. ευρώ. Ο συμβολαιογράφος κ. Στέφανος Βασιλάκης για να καταθέσει σχετικά με τις διαδικασίες δημοπρασίας και τις κοινοποιήσεις που έκανε για την δημοπρασία του νοσοκομείου καθώς και ο δικαστικός επιμελητής που έκανε τις σχετικές επιδόσεις.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε